Meghalt Puporka András, a 100 Tagú Cigányzenekar szólamvezetője

Forrás: RomNet -
halál Puporka András 100 Tagú Cigányzenekar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos betegségét méltósággal viselte a 100 Tagú Cigányzenekar szólamvezetője, Puporka András. A zenész kedden adta fel a harcot.

Gyászba borult a 100 tagú Cigányzenekar, egy tagjuktól kell ugyanis végső búcsút venniük. Puporka András a szólamvezető hosszan tartó és súlyos betegség után kedden végleg feladta a harcot. A szomorú hírt a zenész fia, Tolnai András nótakirály közölte a nyilvánossággal.

Puporka András, a 100 Tagú Cigányzenekar szólamvezetője távozott Forrás: RomNet

Puporka András 1949-ben született, és már hároméves korában elkezdett érdeklődni a zene iránt. Játszott klarinéton, hegedűn és zongorán is. 1967-ben tette le az előadóművészi vizsgáját, pályafutása során számos híres prímással és művésszel játszott együtt. 67 éves korában távozott az élők sorából, temetéséről és a virrasztásról később fog tájékoztatás adni a család írja a RomNet. A 100 tagú Cigányzenekar a Facebook-oldalán keresztül búcsúzott el Puporka Andrástól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.