Milliókat kap Maurizio Gucci örökségéből a gyilkosa, aki az exfelesége

Forrás: AFP -
divattervező gyilkosság Maurizio Gucci Patrizia Reggiani
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évi egymillió eurós járadék illeti meg meggyilkolt férje, Maurizio Gucci örökségéből Patrizia Reggianit egy milánói fellebbviteli bíróság állásfoglalása szerint. Az asszony bérgyilkossal ölette meg hűtlenné vált hitvesét, azóta csak fekete özvegy néven emlegetik.

A fekete özvegy visszamenőleg, a börtönben töltött évekre is megkapja a járadékot a bíróság döntése értelmében – közölte pénteken a La Repubblica című olasz lap. Az évi egymillió euró megfizetésére szerződésben kötelezte magát 1993-as válásuk után a később bérgyilkossal megöletett férj. A 68 éves asszonynak így most 24 millió eurót kötelesek átutalni lányai, Alessandra és Allegra. A nővérek anyjuk bűnösségére hivatkozva eddig vonakodtak fizetni, és nem kizárt, hogy a legfelsőbb bíróságnál fellebbeznek az ítélet ellen.

Patrizia Reggiani (középen) és lányai Maurizio Gucci temetésén Forrás: AFP

A 17 évet börtönben, majd további három évet közérdekű munkával töltő asszony tavaly októberben nyerte vissza szabadságát. Összesen 26 évre ítélték, de a fennmaradó rész letöltését felfüggesztették.

Maurizio Guccit, a Gucci divatház 47 éves örökösét 1995. március 27-én lőtték le irodája előtt a via Palestro elegáns milánói utcában. Mint kiderült, elvált felesége fogadott bérgyilkost, mert nem tudott beletörődni, hogy férje elhagyta egy fiatalabb nő kedvéért, és ezzel elvesztette magas társadalmi státuszát is. A vád képviselője "jéghidegen megtervezett bűncselekményről" beszélt, amelyet szerinte Patrizia Gucci "pénzéhsége, irigysége és gyűlölete" motivált. Az exfeleség mindvégig ártatlanságát hangoztatta, és azt állította, hogy a többi vádlott összeesküdött ellene. Az ügyben öt vádlottat – köztük az asszonyt – ítéltek el 19-29 évre. A hidegvérrel szőtt gyilkossági összeesküvés és az asszony kicsapongó életvitele sokáig foglalkoztatta az olasz közvéleményt.

Először nyert egy magyar az Eurojackpotonhttp://www.life.hu/news/20170211-eloszor-nyert-egy-magyar-az-eurojackpoton-het-milliard-forintot.htmlA Szerencsejáték Zrt. adatai szerint az illető 5+2 találata bruttó 22 569 528 eurót, vagyis majdnem 7 milliárd forintot ér. Ha leadózik utána, akkor sem lesz oka panaszra, be is került egy csapásra a száz leggazdagabb magyar közé. NewsEgy amerikai család két gyermeke életét vesztette a lakókocsitűzbenhttp://www.life.hu/news/20170211-egy-amerikai-csalad-ket-gyermeke-eletet-vesztette-a-lakokocsituzben-ott-eltek.htmlMindkét gyermekét tűzesetben veszítette el egy amerikai család. Nem először ütött ki tűz lakókocsijukban, ám másodjára végzetesnek bizonyult. NewsThinkstockVeronai buszbaleset: Budapestre jött a tornatanárának gyűjtő férfihttp://www.life.hu/news/20170211-budapestre-jott-a-veronai-buszbaleset-hos-tornatanaranak-gyujto-angol-ferfi.htmlEgy angol férfi gyűjtést szervezett a veronai buszbaleset hő tornatanárának. A férfi több diákot kimentett a lángoló buszból, de saját gyermekeit már nem tudta megmenteni, ő maga pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett. News--Jövő héttől jön a felmelegedéshttp://www.life.hu/news/20170210-felmelegedes-jon-jovohettol.htmlMivel idén alaposan kijutott a télből, és kemény fagyok is voltak, mindenki várja már, hogy vége legyen a didergésnek. Eddig kell még kibírnunk, ha hihetünk az előrejelzésnek. News--Eltűnt egy 61 éves nő - Gőzerővel keresi a rendőrség http://www.life.hu/news/20170210-eltunt-idos-asszonyt-keres-a-rendorseg.htmlEltűnt idős asszonyt keres a rendőrség. Bárki bármilyen információval bír a hollétével kapcsolatban, mindenképpen jelezze a rendőrségnek. NewsOrigoÍgy lehetne segíteni a bántalmazott gyerekeknekhttp://www.life.hu/news/20170210-ez-az-uj-modell-a-szexualisan-bantalmazott-gyerekek-vedelmere.htmlMegnyílt az első olyan modern szemléletű intézmény, amely a bántalmazott gyerekek pszichés nyugalmát hivatott elősegíteni. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.