Időjárás: a viharos széllökések miatt figyelmeztetést adtak ki

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker -
időjárás fagy Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idő egyre jobban melegszik, lassan a szögre akaszthatjuk a télikabátot, de nem kell elsietni. Sajnos hiába lesz kellemes a hőmérséklet, a viharos széllökések elrontják az időjárást.

Hiába melegszik az idő, nagyon nem élvezhetjük ki az egyre kellemesebb hőmérsékletet. Ugyan ma már 12 és 17 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, sajnos elrontja az időjárást a szél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést is adott ki. Az esti órákig még csak helyenként, főként a hegyvidéki területeken fokozódik viharossá a szél, de késő estétől még tovább erősödik.

Viharos szél lesz Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

Már a Dunántúl alacsonyabban fekvő területein is meghaladja az erőssége a 70-80 km/h-t. Péntek hajnalban a szél északnyugati-nyugatira fordul, így az északi részeken lehet számítani viharos szélre. Remélhetőleg a nap második felére megszűnik, azonban a nappali felmelegedés is enyhül. Szombaton enyhén felhős időre számíthatunk, egy-egy zápor azonban kialakulhat, a hegyekben pedig akár hózápor is. Vasárnap már nem lesz olyan kellemes a hőmérséklet, reggel még fagyhat is, cserébe viszont csak néhol fordulhat elő zápor – írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.