Elítélték a román orvost, aki Nyíregyházán gyilkolt

Fotó: Adrián Zoltán - Origo -
börtönbüntetés nyíregyházi gyilkosság orvos román
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfit a napokban első fokon elítélte a kolozsvári bíróság. Három év négy hónap börtönbüntetést kapott fegyvercsempészet és tiltott fegyverviselés miatt. Ameddig ezt le nem üli, nem is adják ki Magyarországnak.

A Blikknek nyilatkozott S. Dan román tüdőgyógyász ügyvédje:
"Első fokon három év négy hónap letöltendő börtönbüntetést kapott ügyfelem. Természetesen ez ellen fellebbezünk, így az ügy másodfokra megy majd."

A gyilkosság helyszíne Fotó: Adrián Zoltán - Origo


A gyilkos orvos először Romániában üli le büntetését, csak ezután adhatják ki Magyarországnak, hogy a nyíregyházi gyilkosságért felelősségre vonhassák. A fellebbezések miatt addig azonban még nagyon sok idő eltelhet.

Az ügyvéd azt is elárulta, hogy a férfi mentális állapota nagyon sokat romlott, közönyös lett, cellatársaival folyton veszekedett, félő volt, hogy újra öngyilkosságt kísérel meg.

"Összeférhetetlen a társaival, azt hiszi, mindenki ellene van, mindnekiben ellenséget lát. Testvére és az édesanyja hetente látogatja, így van kapcsolata a külvilággal és a családdal" - mondta a lapnak az ügyvéd.

S. Dan román orvos 2016 augusztus 31-én a gyerekeik szeme láttára lőtt le egy nyíregyházi házaspárt. Az asszony - akibe a gyilkosa reménytelenül szerelmes volt - azonnal meghalt, a férfi szerencsére túlélte a támadást. Az orvos a gyilkosság után Romániába szökött, ott fogták el a rendőrök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.