Lehet, hogy emberi mulasztás okozta a veronai buszbalesetet?

Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato -
vizsgálat emberi mulasztás veronai buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az olasz hatóságok vizsgálatai szerint a sofőr mulasztása okozta a tragikus balesetet.

A veronai autópálya-rendőrség úgy ítélte meg, hogy emberi hiba miatt került sor a szörnyű tragédiára. A Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóit szállította a busz, amely ismeretlen okokból kigyulladt, és ennek következtében 16 ember életét vesztette, 26-an pedig megsérültek.

Girolamo Lacquaniti, a veronai Polstrada parancsnoka szerint emberi mulasztás miatt történt a baleset, ugyanis semmilyen jel nem utal a gépjármű műszaki meghibásodására.

A veronai buszbaleset ügyében újabb fejlemények kerültek elő Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato

Véleménye szerint a sofőr rosszulléte vagy elalvása okozhatta a mulasztást, éppen ezért január végén az ügyészség a baleset idején a volán mögött ülő sofőrt nevezte meg gyanúsítottként. Ezenkívül a veronai egyetem orvosszakértői folyamatosan várják az áldozatokkal kapcsolatos boncolási eredményeket, ugyanis ez is nagyban hozzájárul a baleset menetének pontos feltárásához.

Továbbá azt is megtudtuk, hogy a magyar és az olasz hatóságok azóta is folyamatos kapcsolatban állnak egymással, de nemcsak a vizsgálatok miatt, hanem mert

"életre szóló emberi kapcsolat jött létre a veronai Polstrada emberei és a magyarok között"írta meg az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.