Veronai buszbaleset: kitüntették a mentés vezetőit

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek -
Verona veronai buszbaleset kitüntetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kitüntetést kaptak azok, akik részt vettek a veronai buszbaleset után a mentésben, és az áldozatok megsegítésében. "Szavakkal megköszönni ilyen segítséget nem lehet" - mondta Szijjártó Péter, aki átadta az ezüst emlékplaketteket hősöknek.

A veronai buszbalesetben összesen 16-an vesztették életüket, közülük 11 gyermek volt. A mentésben rengetegen segítettek, sokaknak most meg is köszönték áldozatos munkájukat. Szijjártó Péter Veronában adott át ezüst emlékplakettet a mentés vezetőinek, és azoknak, akik részt vettek az áldozatok megsegítésében is.

Kitüntették a mentés vezetőit - Szinyei Merse Pál Gimnázium a veronai buszbaleset után Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Szavakkal megköszönni ilyen segítséget nem lehet. Önök Magyarország és a magyar emberek igaz barátainak bizonyultak, és egész Magyarország hálás Önöknek" - mondta Szijjártó Péter, hozzátette, hogy ez a veszteség feldolgozhatatlan a családok és a barátok számára. "Minden áldozat pótolhatatlan és feldolgozhatatlan veszteséget jelent családjaiknak és Magyarországnak" - mondta. Kihangsúlyozta azt is, milyen példás, felemelő és megható összefogás jött létre Magyarországon és Olaszországban egyaránt a tragédia után - írja az MTI.

Veronai buszbaleset: a gyerekeknek még szükségük van pszichológusra

Osztálytársakat, tanárokat, barátokat vesztettek el a fiatalok a veronai buszbalesetben, sok szülő pedig a gyermekét. Senki sem tudta még feldolgozni a tragédiát, a tanulók közül még mindig sokan szorulnak segítségre, az iskolapszichológus ügyeletben várja a diákokat. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!
Tinilányt erőszakolt meg egy focista Pest megyében http://www.life.hu/news/20170308-keresik-a-focistat-aki-egy-fiatal-not-eroszakolt-meg.htmlA Pest megyei rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az elkövető felkutatásához, aki egy 18. életévét be nem töltött fiatallal szemben követett el nemi erőszakot. NewsOrigo1,37 milliárd email-cím szivárgott kihttp://www.life.hu/news/20170308-1-37-milliard-email-cim-szivargott-ki-a-vilag-egyik-legnagyobb-spamkuldo-tarsasagatol.htmlA világ egyik legnagyobb spamküldő társaságától egy hibás biztonsági mentésnek köszönhetően1,37 milliárd email-cím szivárgott ki. News--Meghalt Hajba Antal, világbajnok kenusunkhttp://www.life.hu/news/20170307-meghalt-hajba-antal-vilagbajnok-kenus.htmlHosszan tartó betegség után hunyt el Hajba Antal világbajnok kenus és a sportág mesteredzője. 79 évesen, vasárnap reggel adta fel a küzdelmet a súlyos kórral szemben. NewsThinkstock8 km-t gyalogolt -24 fokban a négyéves kislány - A nagymamáján akart segítenihttp://www.life.hu/news/20170306-8-km-t-gyalogolt-24-fokban-a-negyeves-kislany-hogy-segitsen-a-nagymamajan.htmlEttől szomorúbb ma már biztosan nem lesz: Szaglana Szalcsak, a négyéves szibériai kislány a nagymamájának akart segítséget hívni, dacolva a zord időjárással, a farkasokkal és a mély hóval. NewsOrigoA fizikus szerint nem létezhetnek szellemekhttp://www.life.hu/news/20170306-egy-tudomanyos-magyarazat-szerint-nem-leteznek-szellemek.htmlEgy elméleti fizikus rakott pontot a kísértetek témájának végére. Rengetegen állítják, hogy láttak, érzékeltek már kísértetet az életük során, de Brian Cox most felfedte az igazságot. NewsThinkstockTransznemű magyar nőt aláztak meg egy reptérenhttp://www.life.hu/news/20170306-megalaztak-egy-magyar-transznemmu-not-dubajban.htmlA fiatal nőt feltartóztatták a reptéren, és gúnyt űztek belőle, pedig csak várost nézni szeretett volna, amíg a csatlakozó repülőre várt. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.