nyári időszámítás óraátállítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mindenki által gyűlölt óraátállítás most vasárnap, azaz március 26-án lesz. Hajnali kettő óráról 3-ra kell állítani, vagyis egy órával kevesebbet aludhatunk.

Hamarosan elkezdődik a 2017-es nyári időszámítás, amit nem sokan szívlelnek. Mivel ilyenkor egy órával előrébb kell állítani az órát, kevesebbet alhatunk. Minden évben március utolsó vasárnapján jön el a nyári időszámítás ideje, ami ezúttal március 26-ára esik, és egészen október végéig tart majd, pontosabban 29-ig. Tehát vasárnap hajnalban kell kettő óráról 3-ra állítani az órát.

Vasárnap lesz az óraátállítás Forrás: Thinkstock

Azóta, hogy bevezették az óraátállításokat vitatják, hogy a hasznos, vagy a káros hatásai vannak többségben. Előnye vitathatatlanul az, hogy tovább van világos, így a szakemberek szerint a családosok több időt tölthetnek együtt a szabadba, hátránya viszont, hogy sokaknál zavart okozhat az átállítás, ráadásul a korán kelők így újra sötétben indulnak el dolgozni.

40 ember nézte végig egy lány megerőszakolását (18+)http://www.life.hu/news/20170323-tomegek-neztek-vegig-egy-lany-megeroszakolasat.htmlTömegesen erőszakoltak meg egy tinilányt, az esetről Facebook live video is készült. 40 ember nézte végig a tragikus esetet, de senki nem hívott segítséget. NewsThinkstockErzsébet királyné a terrortámadás áldozatairól emlékezett meghttp://www.life.hu/news/20170323-erzsebet-kiralynet-is-megrenditette-a-londoni-terrortamadas.htmlMárcius 22-én Londonban újabb terrortámadást követtek el. Az iszlám Állam magára is vállalta a szörnyű tettet. II Erzsébet királynő mély megrendüléssel nyilatkozott a tragédiáról.... News--Pénzért fogdoshatták a menyasszonyt a saját esküvőjénhttp://www.life.hu/news/20170322-sajat-eskuvojen-tapogattak-a-menyasszonyt.htmlHihetetlen business köttetett egy kínai esküvőn: a vendégek pénzért fogdoshatták a menyasszonyt. Nem semmi! NewsThinkstockEmlékeinkben örökké él a máltai Azúr Ablakhttp://www.life.hu/news/20170322-szivunkben-orokke-el-a-maltai-azur-ablak.htmlPár nappal a máltai Azúr Ablak összeomlása után hirdettük meg nyereményjátékunkat, melyben fotókat vártunk kedvenc helyünkről. Nos, rengeteg fénykép érkezett, és már a nyertesek is megvannak. NewsOrigoVeronai buszbaleset: Meghalt az egyik súlyos sérült, akit a Honvédkórházban ápoltakhttp://www.life.hu/news/20170322-veronai-baleset-meghalt-az-egyik-sulyos-serultje.htmlElhunyt a veronai busztragédia egyik súlyos sérültje, akit a Honvédkórházban ápoltak. A hírt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja közölte az MTI-vel. News--Dunába ugrott egy férfi az Erzsébet hídrólhttp://www.life.hu/news/20170322-dunaba-ugrott-egy-ferfi-erzsebet-hidrol.htmlKedd este ugrott a Dunába az Erzsébet hídról egy férfi, de szerencsére még időben megérkezett a segítség. A vízirendészet munkatársai kimentették a bajbajutottat.NewsFotó: Adrián Zoltán - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.