Veronai buszbaleset: az egyik túlélő édesapa beszélt az átélt tragédiáról

Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato -
túlélő veronai buszbaleset apa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A veronai buszbaleset túlélői talán soha nem fogják feldolgozni a veszteséget, és a borzalmakat, amiket ott átéltek. Mindenki a maga módján próbálja, az egyik apuka például kiírta magából a szörnyűségeket.

Sokan vesztették életüket a veronai buszbalesetben, rengeteg család gyászolja a szeretteit. Az iskolásokat és tanárokat pszichológusok segítik, sokan pedig a maguk módján próbálnak túllépni a tragédián. A feleségét és nevelt fiát elvesztett apuka kiírta magából az ott átélt borzalmakat.

A veronai buszbaleset: egy gyászoló apa kiírta magából a történteket Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato

"Induláskor nem volt semmi furcsa, sem a busszal, sem a sofőrökkel. (...) Nem tudom megmondani, melyik sofőr ült a volánnál, mert addigra mi már leültünk. Egész utazás alatt az volt a szabály, hogy nem lehetett felállni, mászkálni a buszon menet közben. (...)

A csattanásra ébredtem, éreztem, hogy a testem felemelkedik és átfutott az agyamon, hogy nagyon nagy a baj.

A padlón tértem magamhoz, és hallottam a testnevelő tanár, Gyuri hangját, ahogy kiabál a gyerekeknek, hogy mindenki hagyja el a buszt. (...) Elkezdtem felemelni a fejem, az első amit megpillantottam egy kislány teste volt, ami mozdulatlanul, magzatpózban feküdt kicsit lejjebb tőlem" - írta az apuka, aki ezután keresni kezdte a nevelt fiát. Sajnos azonban hiába találta meg, már nem lehetett mit tenni. "Abban a pillanatban robbant a busz, repkedett minden, fröcsögött az égő gázolaj.

Csak arra tudtam gondolni, hogy elhúzzam a tűztől, nehogy megégjen a kis teste"

- számolt be a borzalmakról az édesapa, aki segítséget is hívott fiához, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. "Megvizsgálta, és mutatta, hogy vége. (...) Letérdeltem a fiam mellé, simogattam, és sírva könyörögtem, hogy ne haragudjon rám, amiért nem tudtam megvédeni" - írta a többi között az apa, aki a Blikknek csak anyit mondott, hogy ő így próbál túllépni a tragédián. "Ha kiírok magamból mindent, talán segíthetek magamon vagy bárkin" - mondta a gyászoló apa.

A veronai baleset áldozatának édesapja: "Csak 4 milliót ér a lányom élete?"http://www.life.hu/news/20170327-kiakadt-a-veronai-buszbaleset-egyik-aldozatanak-edesapja.htmlNégymillió forintot ajánlott fel a biztosító a veronai tragédia egyik áldozata után a szülőknek. K. Flóra édesapja szerint ez arcpirító. News--Tragédia! 100. versenyén vesztette életét a 42 éves autóversenyző (18+)http://www.life.hu/news/20170326-david-steele-42-eves-autoversenyzo-meghalt.htmlA 42 éves veterán autóversenyző, David Steele szombaton, a Sprint Kupa floridai versenyén, a Desoto versenypályán vesztette életét. News--Dráma! Vilmos herceg életveszélybe kerülthttp://www.life.hu/news/20170326-a-brit-tronorokos-mentohelikoptere-majdnem-osszeutkozott-egy-dronnal-1.htmlDaily Mail információi szerint a brit trónörökös mentőhelikoptere majdnem összeütközött egy drónnal. Egyelőre nem tudják, ki irányította a szerkezetet, illetve azt sem, hogy szándékos volt-e az akció. News--Gyászol a sportvilág! A szorítóban halt meg egy 17 éves bokszolóhttp://www.life.hu/news/20170326-meghalt-eddie-bilbey-bokszolo-17-eves-volt.htmlEddie Bilbey éppen készült elhagyni a ringet, amikor váratlanul összeesett. Már nem tudták megmenteni az életét.News--Föld órája - Ma este egy órára sötétbe borulnak a világ városai http://www.life.hu/news/20170325-fold-oraja-ma-este-egy-orara-sotetbe-borulnak-a-vilag-varosai.htmlMa este, helyi idő szerint fél kilenc és fél tíz között kialszanak több nagyváros mellett Budapest fényei is a Föld órája elnevezésű környezetvédelmi akció keretében. Budapest díszkivilágítását a János-hegyről kapcsolják le. News--Erzsébet királyné a terrortámadás áldozatairól emlékezett meghttp://www.life.hu/news/20170323-erzsebet-kiralynet-is-megrenditette-a-londoni-terrortamadas.htmlMárcius 22-én Londonban újabb terrortámadást követtek el. Az iszlám Állam magára is vállalta a szörnyű tettet. II Erzsébet királynő mély megrendüléssel nyilatkozott a tragédiáról.... News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.