Megtalálták a világ legveszélyesebb fáját: Mérgező!

Forrás: flickr -
mérgező növény halálos méreg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretsz egzotikus helyeken kirándulni, megnézni a természet csodáit? Ezt a fát messziről kerüld el, ha kedves az életed.

A Karib-tenger szigetein találkoztak először a manzanilla de la muerte nevű fával, aminek a magyarra fordított elnevezése is kissé bizarr: a halál kicsi almája. Utalván ezzel a termésére, arra a kisebb méretű gömbölyded gyümölcsre, amit elfogyasztva öngyilkosságot követünk el.

Mindenhová egyértelműen ki van írva, hogy hozzáérni is tilos Forrás: flickr

De ennek a növénynek nemcsak a gyümölcse veszélyes, hanem minden egyes levele, a szára és a gyökerei is. Nem véletlenül kapta meg a világ legmérgezőbb növénye titulust.

Ez a fa a Karib-térség szigetein őshonos, de találkozhatunk vele Floridában is, valamint Közép- és Dél-Amerikában. Tudni érdemes, hogy többnyire vízpartok mentén érzi jól magát, nedve sűrű, fehéres színű, és kizárólag mérgező anyagok vannak benne.

Így néz ki az aprócska gyümölcs, amit semmiképp sem szabad megenni Forrás: flickr

A növényt érintve durva bőrirritáció következik be, ha véletlen a szemünkbe kerül, akkor hamar vakságot okoz. Ha a gyümölcsét fogyasztjuk, akkor nagy valószínűséggel nem éljük túl, de ha mégis, akkor néhány órányi komoly izomgörcsöt és belső vérzést kell elszenvednünk, ami önmagában is sok esetben halálos.

Mérgező növények: ezekkel vigyázz!

Bár a legutóbbi halálos tévedés óta egyre többen tanulják meg a medvehagyma és a gyöngyvirág közti különbséget, még így is rengeteg olyan mérgező növény van a környezetünkben, amelyeket tudnunk kell felismerni, és ha kell, idejében elbúcsúzni tőlük. Olvass tovább itt...

Repülőgép ütött el két szelfiző tinit - Meghaltak! http://www.life.hu/news/20170329-szelfizes-kozben-nem-vettek-eszre-a-repulot-meghaltak.htmlKét mexikói lány hunyt el, akik szelfizés közben nem vették észre a feléjük közeledő repülőt. News--Egy szerzetes szellemét látták felbukkanni: Videó! http://www.life.hu/news/20170329-egy-kozismert-szerzetes-szellemet-lattak.htmlForgatás közben látták meg a kísértetet, amiről azt is tudni vélik, hogy régen kihez tartozott. NewsThinkstockElőzetes letartóztatásba került Bene Krisztián, a lúggal támadó orvoshttp://www.life.hu/news/20170329-elozetes-letartoztatasba-kerult-bene-krisztian.htmlElőzetes letartóztatásba került Bene Krisztián, az orvos, aki a vád szerint brutális támadást követett el: lúggal öntötte le nemi szervét. NewsFotó: Mudra László - OrigoVeronai buszbaleset: állítják, alvászavarral küzdött a sofőrhttp://www.life.hu/news/20170329-veronai-baleset-alvaszavara-volt-a-sofornek.htmlA tragikus veronai buszbaleset után a gyászoló szülőknek még egy érthetetlen hírrel kell megküzdeniük. Kiderült, hogy a sofőr alvászavarral küzdhetett. News--Állást kínál II. Erzsébet - Évi 8 milliót lehet keresnihttp://www.life.hu/news/20170328-nyitott-poziciot-hirdet-erzsebet-kiralyno.htmlPárnákat és függönyöket kell tisztítani a Buckhingam Palotában. Évente 8 millió forintos fizetésért cserébe. Te vállalnád? News--Egy iskola falára ürített a nő http://www.life.hu/news/20170327-egy-iskola-falara-uritett-a-no-az-angliai-coventryben.htmlEgy angliai iskolánál vették videóra, ahogy egy nő a dolgát végzi, és még csak nem is zavartatta magát. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.