Száraz Dénes eljutott az Island Peak csúcsára

Forrás: -
hegymászás EVEREST EXPEDÍCIÓ 2017 Száraz Dénes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Száraz Dénes, Mohai Balázs és Pintér László megmászták az Island Peak csúcsát. 

Ahogy azt a Life.hu korábban megírta, március végén elindult a Magyar Everest Expedíció Klein Dávid és Suhajda Szilárd vezetésével, hogy a föld legmagasabb pontját oxigénpalack nélkül hódítsák meg. Az alaptáborig egy sztárcsapat is elkísérte őket.

Embert próbáló körülmények között jutottak fel a csúcsra Forrás:

Többek között Lilu is a csapat részét képezte, aki egy megható fotóval köszönte meg, hogy az élmény részese lehetett. Az út azonban nem ért véget ennyivel: Száraz Dénes színész és Mohai Balázs, az expedíció fotósa megmászta az Everest szomszédságában emelkedő, 6189 m magas Island Peak csúcsát. Pintér László 5800 méterig jutott.

"Én egy alapvető hibát követtem el, mintha még sose jártam volna hegyen. Az elején alulöltöztem, ezért nagyon fáztam. Nem voltak nálam olyan vastag pehelyholmik, amikre éjszaka hatezer méteren szükség van. Ezenkívül a sötétség megborított, mert azt láttam, hogy hatalmas mélységek vesznek körül. Hiába világítottam bele a fejlámpámmal, nem láttam semmit, és ettől kicsit bepánikoltam. Ennek az lett a vége, hogy amikor egy kitettebb gerinchez érkeztünk, Phurba rám adta a beülőt, és kötéllel biztosítani kezdett. Ha ezt nem teszi, valószínűleg sosem mászom fel erre a hegyre" - vallotta be Dénes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.