Még várni kell a jóidőre: hózápor is jöhet

Forrás: Thinkstock -
időjárás hózápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyelőre semmiképp se hagyd otthon a meleg ruhát, egyre hidegebb lesz. 

Bár a húsvét is elég hűvös lesz, a meteorológusok szerint ez mind semmi, az igazi lehűlés keddre és szerdára ér ide, akár hózáporra, viharos szélre is lehet számítani a magasabban fekvő településeken.

Forrás: Thinkstock

Húsvét vasárnap napközben fokozatosan csökken a felhőzet, miközben egyre inkább megerősödik az ÉNy-i szél. A középső és a nyugati tájakon viharos széllökések is lehetnek. 12 és 17 fok között alakul a csúcsérték.

Húsvét hétfő délelőtt változóan felhős időre van kilátás, csak néhol alakul ki zápor. Délután már sok felhő lesz felettünk, és egyre többfelé alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. A reggeli 2 fokról 14 fok közé melegszik a levegő.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délen és keleten többfelé, máshol csak elszórtan valószínű csapadék. Erős lehűlés kezdődik, mindössze 10 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szerdán a nagy bizonytalanság mellett folytatódik a lehűlés. Sokfelé viharossá fokozódik az északi szél és kelet felé haladva egyre több eső ígérkezik. 5 és 10 fok közé süllyed a hőmérséklet, a magasabb hegyeinkben hózápor is kialakulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.