Időjárás: figyelmeztetést adtak ki a szakadó hó és a széllökések miatt

Forrás: AFP/2013 Getty Images/Spencer Platt -
időjárás hóesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy időre újra beköszöntött a tél, több helyen is adtak ki figyelmeztetést erős széllökések és hóesés miatt.

Szerda reggel visszatért a tél, több helyen is szakad a hó, és nem csak a magas területeken, bár komoly hótakaróra ott kell számítani. A csapadék mindenhol kiadós, a magasan fekvő tájakon és a Nyugat-Dunántúlon hó is hullhat, de havas esőre az ország többi részén is lehet számítani. A hegységekben komoly hótakaró is kialakulhat, kettős fronthatás várható.

Április közepe van, és havazik - Képünk illusztráció Forrás: AFP/2013 Getty Images/Spencer Platt

Csütörtökön sem lesz jobb idő, újabb jelentős csapadék várható: az ország nagy részén esőre kell számítani, de a hegyekben és a Nyugat-Dunántúlon havazhat is. Az északi szél viharossá fokozódik, ami a magasabban fekvő tájakon hófúvást okoz. Pénteken reggel fagypont alatti hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton délelőtt részben napos idő lesz, de délutántól megnövekszik a felhőzet, és csapadékra is számíthatunk. Egyedül vasárnap van egy kis esélyünk arra, hogy lássuk a napot - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.