Meghalt a világ legidősebb embere - 146 éves volt

Forrás: AFP -
legidősebb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt az az indonéz férfi, aki anyakönyve szerint 146 éves volt, és ő lehetett a világ legidősebb embere - adta hírül hétfőn a BBC.

Sodimedjo 1870 decemberében született. Indonéziában azonban csak 1900 óta jegyzik hivatalosan a születési időt, és a korábbi időkben számos hibás anyakönyvezés történt. Indonéz illetékesek azonban közölték, hogy a férfi dokumentumai valódiak. Sodimedjo romló egészsége miatt április 12-én kórházba került, de hat nap múlva kérte, hogy engedjék haza. "Amióta hazatért, csak néhány kanálnyi kását és kevés folyadékot fogyasztott (...) később pedig már nem fogadta el az ételt és italt" - mondta az unokája.

Meghalt a világ legidősebb embere, Sodimedjo Forrás: AFP

Amikor Sodimedjót tavaly a hosszú élet titkáról kérdezték, azt válaszolta, hogy a kulcs a türelem, és "azért éltem hosszan, mert olyanok vesznek körül, akik szeretnek engem, és gondoskodnak rólam".
A férfi, aki élete végéig erős dohányos volt, négy feleségét, 10 testvérét és összes gyermekét túlélte. Falujában helyi hősként ismerték, aki arról volt híres, hogy történeteket mesélt a japán és holland gyarmatosítók ellen vívott harcokról.

Az indonéz férfi 1870 decemberében született, 146 évet élt Forrás: AFP
Kigyulladt egy gyerekeket szállító busz az M3-asonhttp://www.life.hu/news/20170501-kigyulladt-egy-gyerekeket-szallito-busz-az-m3-as-autopalyan.htmlA busz Mezőkövesd és Mezőkeresztes között gyulladt ki, a 130. kilométernél. News--Halhatatlanságát akarta bizonyítani, a médium: szíven szúrta magáthttp://www.life.hu/news/20170426-halhatatlansagat-akarta-bizonyitani-a-medium-sziven-szurta-magat.htmlA 25 éves médium, Theprit Palee meghalt, miután szíven szúrta magát, hogy bizonyítsa halhatatlanságát. News--A 10. emeletről ugrott ki egy kisfiú esernyővelhttp://www.life.hu/news/20170422-a-10-emeletrol-ugrott-ki-egy-kisfiu-esernyovel.htmlKis híján belehalt sérüléseibe az a kisfiú, aki egy rajzfilmből vett ötlet nyomán kiugrott a tizedikről egy esernyővel. News--Élve tette a fagyasztóba a légitársaság az óriásnyulathttp://www.life.hu/news/20170501-elve-tette-a-fagyasztoba-a-legitarsasag-az-oriasnyulat-megfagyott.htmlNéhány napja a chicagói O'Hare repülőtéren találták holtan Simon, a nyulat, aki a világ legnagyobb nyula is lehetett volna. Most apja, Darius a csúcstartó. Azóta az is kiderült, mi történhetett szerencsétlen állattal. News--Elhunyt Gyurcsok József http://www.life.hu/news/20170426-elhunyt-gyurcsok-jozsef-energiagyogyasz.htmlAz önmagát sámán-táltos népi energiagyógyászként megfogalmazó Gyurcsok József 67 évet élt. News--Rossz hírt kapott Schumacher feleségehttp://www.life.hu/news/20170422-rossz-hirt-kapott-schumacher-felesege-corinna.htmlA bíróság nem állt a Forma-1-legenda felesége, Corinna mellé. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.