Császár Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Kajak-kenu Szövetség hivatalos weboldalának tájékoztatása szerint hosszan tartó, súlyos betegség után 59 évesen elhunyt Császár Attila, a Tatai Hódy Sportegyesület alelnöke, edzője.
Császár Attila Forrás: Magyar Kajak-kenu Szövetség

Császár Attila 1958-ban született, és 12 évesen, 1970-ben kezdett el kajakozni Tatán. Tehetségével hamar kitűnt, ifjúsági válogatott lett, majd felnőttként is több mint félszáz nemzetközi versenyen szerepelt. Öt világbajnokságon indult, az 1983-as tamperei versenyen a férfi K-4 500 méteres csapathajó tagjaként lett bronzérmes.

Pályafutását 1985-ben fejezte be, egy időre Budapestre került, ahol a Népstadion pályamestere lett. De sokkal jobban vonzotta őt a víz, így hazatért Tatára, ahol a Hódy Sport Egyesület vezetőedzőjeként dolgozott.

2009-ben a Tata Város Önkormányzati Képviselő-testülete a „Tata Városáért" kitüntetés ezüst fokozatával tüntette ki az utánpótlás-nevelés területén végzett tevékenységéért, az egyesület vezetésében betöltött szervező, irányító munkájának elismeréséért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.