5 éves kislányt mentettek meg a házasságtól: Videó!

Forrás: AFP/Manjunath Kiran -
házasság kisgyerek gyermekvédelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő eset történt Indiában. 5 és 9 éves gyerekeket akartak házasságra kényszeríteni, ám az utolsó pillanatban közbe léptek a gyermekvédelem emberei. 

Már az oltár előtt állt az 5 éves menyasszony és a 9 éves vőlegény, akiket a gyermekvédelmisek mentettek meg a házasságtól. A indiai Telangana államban történt szertartás ugyanolyan pontossággal lett megszervezve, mintha felnőtt emberek egybekeléséről lett volna szó.

Férjehz akartak adni egy 5 éves kislányt Indiában (képünk illusztráció) Forrás: AFP/Manjunath Kiran

Ám az utolsó pillanatban megérkeztek az Indiai Gyermekjóléti Minisztérium hivatalnokai, akik az ölükben cipelve vitték ki a zokogó kislányt a szörnyű eseményről. Egy videófelvétel is készült erről a pillanatról, ahogy éppen egy gépjárműbe helyezik a sokkos állapotban lévő gyereket.

Egy gyermekek jogaival foglalkozó aktivista, Achyuta Rao elmondása szerint a kicsik szülei szervezték meg az esküvőt, ugyanis nemrég valaki váratlanul meghalt a közvetlen környezetükben. A népi hiedelem szerint azonban az ezzel együttjáró balszerencsét csak úgy lehet elkerülni, ha valamilyen örömteli eseménnyel kiváltják azt - írta meg a Mirror.

Szívszorító: Egy édesapa feleségül vette kétéves lányát

A furcsa döntés hátterében egy ígéret áll. A brit légierő pilótájának és feleségének harmadik gyermekénél, Poppy-Mailnél az orvosok februárban diagnosztizálták a rák egyik agresszív fajtáját, ami a kislány veséjéből indult és rohamgyorsasággal terjedt szét más szervekre. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.