Időjárás: felhőszakadás, jégeső és viharos szél is várható

Forrás: Csudai Sándor - Origo -
vihar időjárás jégeső Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész országra kiterjedő figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a heves zivatarok miatt. Felhőszakadásra kell számítani jégesővel és viharos széllel!

Nem kezdődik jól a hétvége, ugyanis péntekre szinte az ország teljes területére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emellett több keleti megyében a felhőszakadás veszélyére is figyelmeztetnek. Napközben még hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, de aztán semmi jóra nem számíthatunk. Több helyen lehet zápor, zivatar. Főként északon és az Észak-Alföldön heves zivatar is kialakulhat, felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében.

nem lesz jó idő a hétvégén - Képünk illusztráció Forrás: Csudai Sándor - Origo

Szombatra sem javul sokat az időjárás, több helyen várható zápor és zivatar, néhol a szél is viharos lesz - írja az MTI. Vasárnap már több órára is kisüt a nap, de az eső nem kerüli el hazánkat. Dunántúlon szórványosan, másutt helyenként valószínű zápor, zivatar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.