Gyászol a mulatósszakma: Elhunyt Hajdúk János zenész

Forrás: Facebook/3+2 együttes -
Hajdúk János
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyászol a mulatósszakma: meghalt a 3+2 mulatósegyüttes egykori billentyűse, Hajdúk János, a lakodalmas rock műfajának egyik létrehozója. A gyászhírt a megrendült újvidéki zenekar tette közzé. A legelső, és ma is aktív hazai mulatósbanda vezére, Bugyi Zoltán igyekszik tartani a lelket kollégáiban.

A hangmérnök néhány évig volt az elképesztő sikereket arató zenekar tagja, mert munkahelyéről egy idő után nem engedték el a fellépésekre. "Épp a minap beszéltünk a zenekar többi tagjával arról, hogy nem tudjuk, mi történik körülöttünk: rövid időn belül hirtelen már az ötödik ember ment el a zenekarból" - mondta szomorúan a Borsnak Bugyi, a 3+2 alapító tagja.

Elhunyt Hajdúk János, a Csipkés kombiné szerzője Forrás: Facebook/3+2 együttes

"Furcsa az ilyet megélni. Nem lényegtelen tény, hogy János miatt lett 3+2 az együttesünk neve, addig ugyanis 3+1-ként futottunk. Évtizedek óta mindig kérdezik, hogy mit jelent a zenekar neve. Hát akkor most tiszta vizet öntök a pohárba: a 3 arra utal, hogy a kezdetekkor mi hárman, a Bugyi testvérek zenéltünk a bandában. Közülünk Gyula volt a legidősebb, János a középső, aki tavaly hunyt el, és én (Zoltán) tíz évvel fiatalabb vagyok a többieknél. A +1 pedig az első unokatestvérünket, Tánczos Lajost jelölte, aki basszusgitározott. Egyébként ő hunyt el elsőként a zenekarunkból. Borzasztó" - magyarázta a zenész, aki eleinte csak Hajdúk hangmérnöki munkájára tartott volna igényt.

"A munka kapcsán annyira összehaverkodtunk vele, hogy végül 1982-ben bevettük őt is az együttesbe. Aztán közben valahogy kezdett beindulni a szekér. A nyolcvanas évek elején nem volt ennyire népszerű a lakodalmas zene, mégis déltől délig zenéltünk, aztán mentünk haza. Mivel János az Újvidéki Rádió hangmérnökeként kereste a napi betevőt, amikor az első lemezünk megjelenése után a zenekarnak egyre több fellépése lett, már nem engedték el a munkahelyéről. Örökre a szívünkben él az emléke" - szomorkodott Bugyi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.