Turistabusz karambolozott az M0-son

2017.05.14. 13:20

Egy halálos áldozata, két súlyos és huszonhárom könnyű sérültje van annak a balesetnek, amelyben egy turistabusz pályakarbantartó teherautóknak ütközött az M0-s autópálya szigetszentmiklósi szakaszánál – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az utat lezárták, a forgalom torlódik. 

Csámpai Attila elmondta, hogy a balesetben eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze a körgyűrű 16-os kilométerénél egy külföldi rendszámú, turistákat szállító autóbusz és két pályakarbantartó teherautó az M1-es felé vezető oldalon. 

A buszon a két sofőrrel együtt huszonöten utaztak, közülük huszonhárman szenvedtek könnyebb sérüléseket. A baleset következtében a busz sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eddigi információk szerint egy ember a busz ülései közé szorult, kimentése folyamatban van. A szóvivő kitért arra, hogy a Duna-híd előtt történt baleset helyszínére több tűzoltóegység, valamint egy mentőhelikopter is érkezett. A mentést teljes útlezárás mellett folytatják a tűzoltóság és a katasztrófavédelem munkatársai. A forgalom több kilométeren torlódik.

Kapcsolódó cikkek
Az erdőben leltek rá az eltűnt egyetemista lány, Hannah Webster holttestére

Csütörtökön jelentették be a lány eltűnését, és másnap meg is találták a holttestét.

Lezuhant egy repülő - Senki sem élte túl a katasztrófát

Lezuhant egy kisrepülő szombat délután Boszniában, Mostar városának közelében. A gépen öten voltak, mindannyian életüket vesztették - adta hírül a helyi rendőrség.

buszbalesetbalesetturistabusz