A Telekom nevében húznak ki pénzt csalók az ügyfelekből

csalók Telekom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Telekom nevében csalók a jelenleg folyamatban lévő Domino adategyeztetésre hivatkozva hívják fel a cég ügyfeleit és kérik őket, hogy küldjenek SMS-t egy általuk megadott számra – közölte a vállalat csütörtökön Facebook-oldalán.

Azt írták, cégük SMS-ben keresi meg a Domino ügyfeleit adategyeztetés keretében, de SMS küldésére semmilyen formában nem kérnek senkit.

Mint írták, cégük SMS-ben keresi meg a Domino ügyfeleit adategyeztetés keretében, de SMS küldésére semmilyen formában nem kérnek senkit.

Egyébként nem ez az első eset, hogy pénzt akarnak kicsalni gyanútlan emberekből. Még decemberben írtunk arról, hogy csalók a telefontársaság munkatársának adják ki magukat és csalnak ki pénzt emberektől a tettesek. Akkor ilyen módszerrel próbálkoztak: "A Telekom nevében csalók azzal hívják fel ügyfeleinket, hogy töltsenek fel pénzt egy megadott telefonszám egyenlegére, cserébe nyereményt vagy más előnyt ígérve. Ilyen nyereményjátékot a Telekom nem hirdetett, soha ne töltsön fel egyenleget ilyen hívásra! Az önként történő feltöltés okozta károkért a Telekom felelősséget nem tud vállalni, továbbá a feltöltött összeget nem tudjuk áttölteni hívószámára". A Telekomhoz akkor is rengeteg bejelentés érkezett az elmúlt napokban, a károsultaknak azt javasolják, tegyenek feljelentést ismeretlen tettes ellen, az ügyön pedig már külön nyomozócsoport dolgozik. Hogy történt-e előrelépés az ügyben, nem tudni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.