Időjárás: viharos szél, eső és jégeső is jöhet

Fotó: Polyák Attila - Origo -
eső időjárás jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tart sokáig a felhőtlen idő, ma már sajnos az ország több területén is számítanunk kell csapadékra, ráadásul viharos széllökésekkel és jégesővel.

Szerdán már sajnos számolnunk kell azzal, hogy nem lesz csapadékmentes a napunk. A nyári forróság beköszöntött, de szabadtéri programot nem érdemes tervezni! A figyelmeztető előrejelzés szerint szerdán a kora délelőtti óráktól már a nyugati és északi országrészekben kialakulhatnak zivatarok, később pedig az ország többi részén is.

Újra jön az eső és a jég Fotó: Polyák Attila - Origo

Nagy mennyiségű csapadék hullik le, melyet viharos széllökések és jégeső is kísér majd. 2 centiméternél is nagyobb átmérőjű jég hullhat, érdemes felkészülni! A következő napokban és hetekben az esős napokat töri meg egy-egy napsütéses, száraz időszak. A hétvégén sem ússzuk meg sajnos az esőt, és ugyan akkor még meleg lesz, a hőmérséklet is fokozatosan csökken az OMSZ szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.