Hétvégi időjárás: eső és viharos szél is lehet

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker -
eső időjárás viharos szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mostanában az időjárás rendkívül szeszélyes és változékony, a legfrissebb előrejelzések pedig nem sok jót mutatnak. Viharos szél és eső is belerondít a hétvégébe.

Szombaton sajnos egy hidegfront érkezik térségünkbe, de szerencsére nagyon nem hűti le a hőmérsékletet. Nem is azzal lesz a baj, hanem inkább a záporral. Északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és kialakulnak záporok, zivatarok. Ha ez még nem lenne elég, a szél is megerősödik, és nem is múlik el.

A viharos szél mindent tönkre tehet Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

Vasárnapra egész nap jellemző lesz az erős, olykor viharos szél, és a hőmérséklet pedig 24 fok körül alakul. Hétfőre azonban már ragyogó időre van kilátás, csak estefelé növekedhet meg a fátyolfelhőzet. 25 és 30 fok közötti nyári meleg ígérkezik – írja a Köpönyeg.hu.

Az átlagosnál melegebb és szárazabb nyárra lehet számítani

A hűvös, havas április ellenére a magunk mögött hagyott tavasz melegebb és az előzetes adatok szerint szárazabb volt a szokásosnál - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzésből. Előrejelzések szerint a tavaszhoz hasonlóan az átlagosnál melegebb és szárazabb nyárra lehet számítani. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.