40 éve húzódik Polanski zaklatási ügye - A áldozat besokallt

Forrás: AFP -
Roman Polanski
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már negyven éve húzódik Roman Polanski filmrendező zaklatási ügye, amelynek mostani tárgyalásán az áldozat, Samantha Geimer maga kérte, ejtsék a vádat.

Samantha Geimer-t 13 éves korában szexuálisan zaklatta az akkor 53 éves rendező. A törvény elől akkor Polanski Európába menekült. A vád: a fiatalkorú lányt drogos befolyásoltsága alatt megerőszakolta.

Az amerikai elfogatóparancs miatt Polanski sohasem térhetett vissza otthonába és az Oscar-díjat sem vehette át egyetlenegyszer sem, pedig A zongorista és Chinatown rendezéséért kétszer is megkaphatta volna azt.
Roman Polanski Forrás: AFP

A mostani Los Angelesben lefolytatott tárgyaláson a bántalmazott nő személyesen is megjelent, hogy megfogalmazza kérését - azt szeretné, ha ejtenék a vádakat - amelyet a helyettes államügyész egyelőre nem támogatott - irja a hollywoodreporter.com nyomán a Blikk.

Kis híján elraboltak egy óvodás gyereket Budapestenhttp://www.life.hu/news/20170608-kis-hijan-elraboltak-egy-ovodas-gyereket-budapesten-csepelen.htmlA Facebookon tette közzé kétségbeesett üzenetét egy édesanya. Arról posztolt, hogy el akarták rabolni hároméves kisfiát, miközben tőle csupán két méterre volt a gyermek. A tettes hatvan év körüli, rövid, vörös hajú molett hölgy volt, aki egy átlagos nagymama benyomását keltette. NewsThinkstockAz átlagosnál melegebb és szárazabb nyárra lehet számítanihttp://www.life.hu/news/20170607-idojaras-az-atlagosnal-melegebb-es-szarazabb-nyarra-lehet-szamitani.htmlA hűvös, havas április ellenére a magunk mögött hagyott tavasz melegebb és az előzetes adatok szerint szárazabb volt a szokásosnál - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzésből. Előrejelzések szerint a tavaszhoz hasonlóan az átlagosnál melegebb és szárazabb nyárra lehet számítani. News--Visszavonhatatlan ítéletet születhet kedden a lúgos orvos ügyébenhttp://www.life.hu/news/20170605-kedden-kimondhatjak-a-vegso-iteletet-a-lugos-orvos-bene-krisztian-ugyeben.htmlKedden visszavonhatatlan ítélet születhet a lúgos orvosként elhíresült dr. Bene Krisztián ügyében. A Budai Irgalmasrendi Kórház egykori főigazgatóját előzőleg kilenc év fegyházbüntetésre ítélték életveszélyt okozó testi sértésért, és örökre eltiltották a foglalkozásától. A vád: maró lúggal öntött le korábbi szeretőjét, Renner Erikát, aki súlyos testi és lelki sebeket szerzett. NewsFotó: Mudra László - OrigoMenedékhelyen öltek meg cirkuszokból kimentett oroszlánokat orvvadászokhttp://www.life.hu/news/20170605-menedekhelyen-oltek-meg-cirkuszokbol-kimentett-oroszlanokat-orvvadaszo.htmlMenedékhelyen öltek meg dél-amerikai cirkuszokból kimentett oroszlánokat orvvadászok a Dél-afrikai Köztársaságban.NewsOrigoMásodfokú riasztás: közeleg a vihar, itt a hidegfronthttp://www.life.hu/news/20170605-idojaras-masodfoku-riasztas-kozeleg-a-vihar-itt-a-hidegfront.htmlA fél országra kiadták a figyelmeztetést. News--Elhunyt Cheick Tioté, világhírű futballistahttp://www.life.hu/news/20170605-elhunyt-cheick-tiote-vilaghiru-futballista.htmlElhunyt Cheick Tioté, akit mindig a lelkes játékáról ismertek a szurkolók. NewsThinkstockTöbb embert megvertek a Nyugatinál, megrongáltak egy villamost ishttp://www.life.hu/news/20170605-tobb-embert-megvertek-a-nyugatinal-megrongaltak-egy-villamost-is.htmlA rendőrség keresi azt a két férfit, akik hajnalban a Nyugati téren megrongáltak egy villamost, majd több embert is megvertek. Videó felvételt tettek közzé az esetről a police.hu honlapján. A rendőrség nyomozást folytat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.