Gyászol Károly herceg és a brit királyi család

gyász brit királyi család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Károly herceg keresztanyja, Patricia Mountbatten. A királyi család szóvivője elmondta, hogy a grófnő kedden, otthonában távozott az élők sorából. Békésen, a gyermekei körében halt meg.

A BBC tájékoztatása szerint a 93 éves grófnő 1946-ban házasodott össze Lord Brabourne báróval, akitől hét gyermeke született. Élete nem volt könnyű, 1979-ben egy nyaraláson elvesztette 14 éves fiát, Nicholast és édesapját, amikor az IRA egy bombát rejtett el a családi hajón Írországban. A grófnő súlyosan megsérült a robbanásban, de ő és férje is túlélték a merényletet.

A királyi család Forrás: AFP

Károly herceget megrendítette keresztanyja halála: „Mélyen elszomorított a halálának híre, egy nagyon különleges keresztanya volt, akit az első pillanattól kezdve szerettem. Rendkívül fontos szerepet játszott az életemben, rettenetesen fog hiányozni” - nyilatkozta.

A grófnő Fülöp herceg unokatestvére volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.