16 éves fiút tépett szét egy fekete medve Alaszkában

Forrás: AFP/Sylvian Cordier -
halál medve Alaszka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 16 éves fiút ölt meg Alaszkában egy nagy fekete medve. A tini egy népszerű futóversenyen vett részt az erdőben, ott történt a tragédia.

Alaszka egyik legnépszerűbb futóversenyén vett részt a 16 éves tini, aki egy tragédia miatt nem tudta teljeíteni a távot. A tini eljutott a pálya feléig, majd visszfordult, de a célba nem érkezett be. A verseny szervezői kezdték meg a keresését, miután egy másik futó medvetámadásról beszélt.

Tinit tépett szét egy fekete medve - Képünk illusztráció Forrás: AFP/Sylvian Cordier

A fiú maradványait körülbelül 500 méterre a nyomvonaltól találták meg, ezek után a fegyveres erők fogtak hozzá a medve felkutatásához. A körülbelül 113 kilogrammos állatot sikerült megtalálniuk, meg is lőtték, de a medve túlélte, és elfutott. A z állatot tehát még mindig keresik, a helyiek szerint már egy jó ideje a közelben ólálkodott... - írja a BBC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.