Időjárás: országos hőség várható, akár 36 fok is lehet

Forrás: Thinkstock -
meleg időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki teheti, az hosszú ideig ne tartózkodjon a héten a napon, egyrészt az erős UV-B sugárzás miatt, másrészt azért, mert borzasztó meleg lesz. Akár 36 fokig is felcsúszhat a hőmérő higanyszála.

A héten a strandolni vágyóknak kedvez az időjárás, hiszen rekkenő hőség lesz. Azok viszont, akik nem vízpart mellett lesznek, inkább ne menjenek tűző napra, mert szörnyen meleg lesz, de a vízparton fekvőknek is nagyon kell vigyáznia. Szerdán 31-32 fok körül alakul a csúcsérték, csak gyenge hidegfronti hatással számolhatunk.

Tikkasztó lesz a hőség Forrás: Thinkstock

Csütörtökön ragyogó napsütés várható kevés gomolyfelhővel. Kicsi az esély záporra. 29 és 34 fok között alakul a hőmérséklet. Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, szórványosan záporokkal, zivatarokkal. Az ÉNy-i szél megerősödik.

A hőség lesz akár 36 fokos is lehet!

Szombat napos időre van kilátás, egy-egy frissítő zápor, zivatar alakul csak ki. Marad az országos hőség. Vasárnap szintén napos idő lesz, néhol lehet csak nyári zápor, zivatar. Tikkasztó meleg lesz 33 fok körüli értékekkel - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.