Meghalt Dévény Anna gyógytornász

Forrás: M1/Ridikül -
halál gyógytornász Dévény Anna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 81. évében hunyt el Dévény Anna gyógytornász, aki speciális módszert dolgozott ki, amivel sok mozgássérült gyereknek és felnőttnek segített. 

Dévény Anna gyógytornász életének 81. évében távozott az élők sorából, ő volt az, aki egyedülálló módszert dolgozott ki, amivel rengeteg mozgássérült embernek segített. 1957-ben diplomázott a Testnevelési Főiskolán, majd a neurológiai klinikán dolgozott gyógytornászként, közben művészi tornát tanított. Ő dolgozta ki a Dévény speciális manuális technika - gimnasztika módszert (DSGM), amellyel a mozgássérült gyermekeknél és felnőtteknél is kimagasló eredményeket értek el.

Elhunyt Dévény Anna gyógytornász Forrás: M1/Ridikül

Tevékenységéért 2003-ban Batthyány-Strattmann László-díjat, 2010-ben Prima Primissima díjat kapott. 2014-ben a Magyar Érdemrend középkereszt (polgári tagozat) kitüntetését vehette át. 2017-ben a Dévény-módszer kiérdemelte a Magyar Örökség Díjat - írja az MTI.

Lecsapott a vihar az országra - videókhttp://www.life.hu/news/20170625-vihar-video-foto-junius.htmlVasárnap a hőség miatt csak néhány megyére, a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt viszont az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Délután le is csapott a vihar. Néhol orkán erejű szél volt, máshol dörgéssel és villámlással érkezett a júniusi vihar.NewsOrigoVihar: Öt fiatalt mentettek ki a Balatonbólhttp://www.life.hu/news/20170625-balaton-vihar-mentes.htmlViharjelzés volt érvényben és a meghibásodott vízibiciklivel már nem tudtak kijutni a partra. News--Fotók a magyar repülőgép-balesetrőlhttp://www.life.hu/news/20170625-zirc-repulogep-baleset.htmlHázak közelében csapódott a fáknak egy repülőgép.News--Ítéletidő: Pusztító szélvihar csap le ma az országrahttp://www.life.hu/news/20170625-vihar-lesz-vasarnap-idojaras.htmlStrandolást senki ne tervezzen és a muskátlikat is érdemes betenni egy védett helyre. Riasztást adtak ki a vasárnapi felhőszakadás és szélvihar miatt.News--Meg akarta mérgezni kollégáit egy ápolónő Pécsenhttp://www.life.hu/news/20170624-meg-akarta-mergezni-kollegait-egy-magyar-apolono.htmlSúlyos testi sértéssel gyanúsítja a rendőrség a pécsi kórház egyik ápolónőjét, aki a nyomozók szerint meg akarta mérgezni kollégáit. A 30 éves nő több esetben mérgező hatású anyagot tett az osztályán dolgozó kollégái italába, többen rosszul is lettek. NewsOrigoA jövő héten 40 fok körüli kánikula lehet http://www.life.hu/news/20170624-idojaras-a-jovo-heten-40-fok-koruli-kanikula-lehet.htmlJövő héten 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarország térségében - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva.NewsFotó: M.Schmidt János – Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.