Öt euróért árulják magukat a magyar gyerekprostituáltak Bécsben

Forrás: Thinkstock -
gyermekprostitúció magyar Bécs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyermekprostituáltak közül Bécsben minden negyedik magyar, és van köztük olyan, aki még nincs 12 éves. A gyerekek nem beszélnek semmilyen idegen nyelven, többnyire cetlikkel kommunikálnak a kuncsaftokkal.

Bécsben szörnyű állapotok uralkodnak, hatalmas gyermekprostitúciós hálózatról rántotta le a leplet egy német lap, a Die Presse. A riport szerint

az utcán dolgozó kiskorú prostituáltak közül minden negyedik magyar, és akad köztük olyan is, aki még nincs 12 éves.

Az osztrák rendőrség 20 olyan lányról és fiúról tud, akik a Práter környékén várják a kuncsaftjaikat.

Gyermeket kényszerítenek prostitúcióra Bécsben - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A futtatók folyamatosan figyelik a gyerekeket, és azt is, hogy elkerüljék a rendőröket. Mivel a gyerekek nagy része semmilyen idegennyelvet nem beszél,

többnyire cetliken keresztül kommunikálnak a kuncsaftjaikkal, így közlik a tarifát, ami 5 és 20 euró között mozog.

A dolgokat egy parkolóban bonyolítják le. A kinti rendőrök tavaly ősszel már felszámoltak egy magyar hálózatot, ami 23 lányt és 5 fiút kényszerített prostitúcióra. A fiatalok ezután eltűntek, de most újra visszatértek.

Minden negyedik gyermek magyar - Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Az osztrák hatóság a magyarokkal és civil szervezetekkel együttműködve próbál leszámolni a helyzettel, és segíteni az áldozatoknak. Ha valakit sikerül kimenekíteni, akkor azt itthon különleges létesítményekbe helyezik.

Az ilyen gyerekek többsége hátrányos helyzetű, a mély szegénységből érkezett.

Általában árvaházból elemenekülve találkoznak az emberkereskedőkkel.

Földi Ágnes, a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének vezetője még nem hallott az osztrák problémáról, de biztos abban, hogy a hatóságok megfelelően kezelik a helyzetet. "A gyermekprostitúció persze más ügy, biztos vagyok benne, hogy az osztrák rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak erre" - mondta a Borsnak.

Időjárás: eső, zápor és viharos szél lesz a hétvégénhttp://www.life.hu/news/20170630-eso-zapor-es-viharos-szel-lesz-a-hetvegen.htmlMegint nem lesz esőtől mentes a hétvége, van ahol egészen nagy mennyiségű csapadék várható. Mindez kiegészül viharos széllel, és lehűléssel... News--Újabb infók kerültek napvilágra a reptéri buszról http://www.life.hu/news/20170629-ennyibe-fog-kerulni-egy-jegy-az-uj-repteri-buszra.htmlMindenki lázasan várja az új reptéri buszt, ami elvileg júliusban fog először útjára indulni. Friss részletek derültek ki a járatról. News--Véletlenül lőtte mellkason a párját egy nő http://www.life.hu/news/20170629-meghalt-a-ferfi-akit-mellkason-lott-a-szerelme.htmlEgy újabb tragikus példa arra, hogy a fegyverek kizárólag szakemberek kezébe valóak. Még akkor is veszélyesek lehetnek egy civil emberre, ha semmilyen rossz szándék nem vezérli. NewsThinkstockFelállt a nő tükörképe, miközben ő egy helyben ült - Videó!http://www.life.hu/news/20170629-felallt-a-no-tukorkepe-mikozben-o-ult.htmlNem mindennapi dolgot örökített meg egy táncstúdió biztonsági kamerája. A hétköznapinak tűnő táncpróba után megjelent egy szellem a stúdióban: miközben a nő dolga végeztével ücsörgött, a tükörképe felállt. News--71 éves néni kiabált és pofozkodott a Miskolcról Budapestre tartó a vonatonhttp://www.life.hu/news/20170628-71-eves-neni-kiabalt-es-pofozkodott-a-vonaton.htmlEgy 71 éves néni okozott felfordulást egy Miskolcról Budapestre tartó vonaton: egy mozdonyvezetőt megvert, egy kismamát pedig megríkatott. Garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult ellene eljárás. News--Szellemgyereket fotóztak a szülők alvó kisbabájuk melletthttp://www.life.hu/news/20170628-szellemgyereket-fotoztak-a-szulok-kisbabajuk-mellett.htmlHalálra rémíszítette a szülőket a szellemgyerek, akit 18 hónapos kisfiuk ágyában láttak: a babamonitoron vették először észre az árnyékot! News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.