Ma lenne 56 éves Diana hercegné

2017.07.01. 09:24

Ma ünnepelné 56. születésnapját Diana hercegné, aki 36 évesen, 1997. augusztus 31-én Párizsban hunyt el egy tragikus autóbalesetben. Ma őrá emlékezünk!

A Reuters tájékoztatása szerint Vilmos, Katalin és Harry herceg, valamint a szívek hercegnőjének családja egy szűk körű megemlékezést szerveztek Diana születésnapja alkalmából. A privát szertartás keretében meglátogatják a hercegné sírját a családi birtokon, az Althorp-házban Northamptomshire-ben.

Szerdán a Kensington-palota is tett egy hivatalos bejelentést. Leírták, hogy a családi megemlékezést a canterburyi érsek, Justin Welby celebrálja majd július 1-én. A rendezvényen kizárólag Diana szűk családja vehetett részt, köztük az öccse, Charles Spencer, és két nővére is.

Úgy tudni, a szertartást szigorúan a média kizárásával tartják meg.

Forrás: AFP/Thomas Coex
Így reagált Diana halálára Harry herceg

Idén nyár végén lesz 20 éve, hogy életét vesztette Diana hercegné. Harry herceg ekkor mindössze 12 éves volt. Miután elveszítette az édesanyját teljesen össze volt zavarodva, sok mindent nem értett a halálesettel kapcsolatban.


Legutóbb Tina Brown, a hercegnéről szóló hétrészes dokumentumfilm életrajz írója mesélt a tragédiát követő eseményekről. Elmondta, hogy a királyi családban minden a szokásos rend szerint történt tovább, mint Diana halála előtt. A haláleset vasárnap történt, amikor a család templomba szokott járni, ez pedig azon a bizonyos napon sem volt másképp. Nem is említették Diana nevét.

"Igaz, hogy anyu halott?" - kérdezte édesapját a kis Harry. A királynő azt is elrendelte, hogy minden tévé és rádiókészüléket távolítsanak el az otthonukból, nehogy olyan hírek kerüljenek a két gyermek tudomására, amelyek még jobban felzaklatnák őket. Erről itt írtunk korábban.

 

Diana hercegnőbrit királyi család