Usztics Mátyást nem temethették el a barátai

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
Usztics Mátyás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, április végén elhunyt Usztics Mátyás. Azóta örök nyugalomra is helyezték a színészt, nyughelyét azonban csak a család ismerheti, még a kollégákat sem hívták el a búcsúztatásra.

A színész április 29-én váratlanul hunyt el, betegségét még a legközelebbi barátok és kollégák előtt is titkolta. Uszticsot a család szűk körben, titkos helyszínen temette el, a búcsúztatásról pedig sem a nagyközönséget, sem pedig a kollégákat és a barátokat nem értesítették.

Usztics Mátyás Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Mi sem ismerjük Mátyás végső nyughelyét” - mondta el a Blikk-nek Pelsőczy László, Usztics jó barátja és kollégája. Néhány barát ezért úgy döntött, a maguk módján köszönnek el a kollégájuktól, mégpedig a Lehel téren található Árpád-házi Szent Margit templomban.

„Egy igazi szertartást akartam, ahol együtt emlékezhetünk Usztics Mátyásra. Pesten az Árpád-házi Szent Margit templom plébánosával évek óta jóban vagyunk, így megkértük arra, hogy tarthassunk egy megemlékezést a Lehel téri templomban. Sajnos végül ő nem tudta celebrálni a szentmisét, mindannyian fájdalommal a lelkünkben, mégis tiszta szívvel búcsúztattuk el Mátyást” - fogalmazott a lapnak Pelsőczy.

A szertartáson főként a Nemzeti Kamara Színház egykori és jelenlegi tagjai vettek részt. A szertartáson egy vörös rózsákkal teli oltárt is állíttattak a templomban Uszticsnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.