Vallott a veronai buszbaleset sofőrje: nem aludt el a volánnál

Forrás: AFP/Handout -
veronai buszbaleset alvás sofőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokáig nem tudták kihallgatni a veronai buszbaleset életben maradt sofőrét, de nemrég sikerült a rendőrségnek beszélnie a férfival. Kiderült, volt-e köze a balesetnek az alvászavarához.

A tragikus veronai buszbaleset után derült ki, hogy a diákokat szállító sofőr alvászavarral küzdött. Sokan egyből őt és a betegségét okolták a tragédiáért, azonban a vezetőt még sokáig nem tudták meghallgatni. Súlyos sérüléseket szenvedett ugyanis, több hónapig tanult újra járni és beszélni, de

teljesen soha nem fog felépülni.

Szinyei Merse Pál Gimnázium veronai buszbalesete Forrás: AFP/Handout

Azóta azonban a rendőrök már többször is meghallgatták a sofőrt, aki csak nagy nehezen tudott megszólalni, mivel a füsttől a tüdeje és a légcsöve is sérült. Azt azonban elmondta a hatóság embereinek, hogy nem aludt el a volánnál, így a betegsége és a balaeset között nincsen összefüggés. A Lokálnak egy családtag is nyilatkozott a férfi állapotáról, kiderült, nagyon várják már haza. "János hamarosan hazajöhet a kórházból, már nagyon várjuk. Megpróbálunk könnyíteni terhein, mert ugyan a teste valamennyire meggyógyulhat, de lelkileg még mindig szörnyű állapotban van. Nagyon sokat fogyott és szinte teljesen elment az életkedve."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.