Elviselhetetlen hőség után jégeső is jöhet

Forrás: Thinkstock -
időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap a sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de inkább csak a késő délutáni, esti óráktól ÉNy-on alakul ki zápor, zivatar. Országos hőségre számíthatunk 30-35 fokos értékekkel.

Hétfőn rekkenő hőség, több helyen forróság várható, 32-38 fok lehet. A gyakran megnövekvő gomolyfelhőkből szórványosan alakul ki zivatar, zápor. Néhol felhőszakadás és jégeső is lehet.

Hétfőn rekkenő hőség, több helyen forróság várható Forrás: Thinkstock

Kedden napközben többórás napsütésre van kilátás, de délutántól ismét előfordulhat zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél erős lesz. 31-32 fok köré enyhül a forróság.

Szerdéán eősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Több helyen megszűnik a hőség. Az ÉNy-i szél estétől újra megerősödik.

Csütörtökön csökken a felhőzet, sok napsütés ígérkezik. Megerősödhet az ÉNy-i szél. 25-30 fok valószínű délután - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.