Szexuális zaklatással vádolják a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatóját

Forrás: [origo] -
szexuális zaklatás Csiky Gergely Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érsek-Obádovics Mercédesz, a kaposvári Csiky Gergely Színház egyik fiatal színésznője egy igen erős állításokat tartalmazó nyílt levelet tett közzé a Facebookon. Ebben konkrét név említése nélkül zaklatással és visszaéléssel vádolja a színház vezetőjét.

Érsek-Obádovics Mercédesz, a Színház- és Filmművészeti Egyetem prózai színész szakán végzett színésznője azóta eltüntette közösségi oldaláról a posztot, a hvg.hu azonban elérte a kontextusból felismerhető igazgatót, aki szerint mindegyik állítás valótlan, illetve karaktergyilkosági kísérlet zajlik ellene.

Érsek-Obádovics Mercédesz Forrás: Facebook/Érsek-Obádovics Mercédesz hivatalos oldala

"Nem jelentelek fel, bár megtehetném, munkahelyi zaklatásért, Facebook üzenetek fotóival áraszthatnám el a netet, amikben azt írod, hogyan (....), feljelenthetnélek szerződésszegésért, hatalommal való visszaélésért, hitelrontásért, illetve mivel decemberben és februárban is szóban és írásban is biztosítottál arról, hogy sok munkám lesz nálatok, de márciusban kihúzattál mindenből arra hivatkozva, hogy konfliktus van köztünk" - ezzel a felsorolással indult Érsek-Obádovics Mercédesz levele.

Az „igazgató úr"-nak címzett írásban azt állítja, hogy az őt zaklató színházi vezető lehetetlenné tette helyzetét, miután „nem kívánt alkalmi kapcsolatba lépni vele", illetve miután kifogásolta, hogy szerinte a szerződését is megszegték. „Így esélyem sem lett volna, hogy új intézményben kapjak a következő évben munkát, így ellehetetlenítésért és szóbeli és írásbeli megegyezés megszegéséért is feljelenthetnélek" - fogalmaz.

A kaposvári Csiky Gergely Színház Forrás: [origo]

A szövegből kiderült, hogy a közzétett írás Fülöp Péter megbízott ügyvezető igazgatónak szól, aki egyben gazdasági és produkciós igazgató a színház saját honlapja szerint. A lapnak sikerült elérnie a vezetőt, aki tagadta, hogy a poszt egyetlen állítása is valós volna. Elmondta, hogy Érsek-Obádovics Mercédesz egyedi szerződéssel, vagyis konkrét darabokra szerződtetve valóban játszott a Csiky Gergely Színházban.

Ezek a színdarabok azonban már lefutottak, illetve nem kerülnek színpadra.

Fülöp a levelet nem kívánta kommentálni, csak annyit mondott, hogy Érsek-Obádovics ellen jogi lépéseket fog tenni. Szerinte ez az ügy is egy karaktergyilkosság része, ugyanis kapcsolódik az őt korában támadó, elbocsátott színészek ügyéhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.