Anyja szeme láttára csapódott be a tinilány sárkányrepülője

Forrás: Police.hu -
sárkányrepülő halál tinédzser
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Váratlanul csapódott a földbe az a motoros sárkányrepülő, amellyel a 65 éves pilóta és a 17 éves tinilány utazott. Mindketten meghaltak. 

Az édesanya és a tinilány múlthét vasárnap azzal a szándékkal érkeztek a Fehérvárhoz tartozó reptérre, hogy kipróbáljanak valami új dolgot, és élményt szerezzenek a repülés által. Ám

az anya-lánya kikapcsolódás tragédiába fulladt.

Este 7 óra környékén indult útjára a motoros sárkányrepülő, amelyet egy tapasztalt pilóta vezetett, és vele utazott a tinilány is. Majd egy erőteljes fel - le manővert követően kettétört egy vasrúd, ami a vitorlát a motoros sárkányhoz rögzítette, így azonnal tehetetlen mélyrepülésbe kezdtek.

Egyelőre nem tudni, hogy ki a felelős a tragédiáért, a rendőrség nyomoz Forrás: Police.hu

A pilóta már a levegőben életét vesztette, mert vasrúd akkora erővel csapódott a fejének, hogy esélye sem volt a túlélésre. A lány pedig mind addig teljesen éber volt, míg be nem csapódtak a földbe. Azonnal mentőt hívtak és mindenki próbált segíteni, de sajnos már őt sem tudták megmenteni.

"A becsapódás után a szerencsétlen kislány viszont még életben volt, az érintett repülős egyesület egyik tagja rohant segíteni, de sem ő, sem a mentősök nem tudták már megmenteni. Borzasztó belegondolni abba, hogy választhatott: egy zárt utasterű kisrepülővel vagy motoros sárkányrepülővel szeretne-e felszállni. És rosszul döntött" - írta meg a Bors.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság légi közlekedés veszélyeztetése bűncselekmény gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.