Rekord meleg lesz a következő napokban

Forrás:Thinkstock -
időjárás rekord forróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azoknak, akik a forróságot és a trópusi időjárást szeretik, jó hírünk van: tikkasztó hőség várható a következő napokban.

Tikkasztó hőségre számíthatunk egész héten, végre hétvégén is strandidőre számíthatunk. A hőmérséklet 30-38 fok között alakul, csak néhol kell záporra vagy zivatarra számítani, számottevő csapadék azonban nem lesz.

Kánikula várható egész héten Forrás:Thinkstock

Kedden 32-33 fok várható, esőre vagy zivatarra nem kell számítani, a frontérzékenyek azonban készüljenek, ugyanis melegfronti hatásra kell számítani.

Szerdán és csütörtökön tovább melegszik a hőmérséklet 33-36 fok fölé is csúszhat a hömérő higanyszála, északon helyeként zivatarral is számolni kell.

Pénteken és a hétvégén is marad a rekkenő hőség 36-37 fok is lehetséges, az Alföld egyes részein akár 40 fokot is mérhetünk majd, de a hét vége felé már többször számíthatunk frissító záporokra, zivatarokra- írja a köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.