Hosszúszárnyú bálna emelt a levegőbe egy turistahajót az ausztrál partoknál

Forrás: Origo -
bálna hajó támadás Ausztrália
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszúszárnyú bálna rontott alulról egy turistákat szállító hajónak az ausztrál partoknál, egy utas eszméletét vesztette, hárman csonttörést szenvedtek - közölte a hajó kapitánya hétfőn.

A 9 méter hosszú hajó visszatérőben volt a queenslandi Whitsundays kikötőjébe szombaton, fedélzetén nyolc horgász turistával és három tengerésszel, amikor egy bálna alulról a levegőbe emelte.

"Egy pillanat alatt mindannyian a padlón találtuk magunkat, ahogy a hajó visszazuhant a vízre. Senki sem tudta, mi történt" - mesélte Oliver Galea kapitány.

Képünk illusztráció Forrás: Origo


Egy 71 éves dél-afrikai férfi elájult, egy utasnak az orra, egy másiknak az arccsontja, egy harmadiknak a bordája tört el.

"Egyik utas a baleset után vett észre egy bálnát a közelben. Folyton látjuk őket, de sose gondoltuk volna, hogy ilyesmi történhet" - tette hozzá a kapitány, aki a vízi mentőket hívta. A hajót helikopter kísérte a kikötőbe.

A hosszúszárnyú bálnák, amelyek akár 16 méteresre is megnőhetnek, minden évben északra vándorolnak a Déli-sarkvidékről Ausztrália melegebb vizeire, hogy szaporodjanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.