Irom Sharmila: egy nő, aki 16 évig éhségsztrájkolt az erőszak ellen

Forrás: Ian Thomas Jansen - Lonnquist -
erőszak India éhségsztrájk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Irom Sharmila megelégelte az indiai törvényeket, ugyanis azok olyan tetteket is elnéznek, amelyek véleménye szerint nem emberhez méltóak. 

Irom Sharmila 16 évig tartó éhségsztárjkba kezdett annak érdekében, hogy törvénymódosításokat érjen el. Akkor kezdett sztárjkolni, mikor indiai katonák öltek meg 10 ártatlan civil embert, ám az indiai jogszabályok megengedik ezt, vagyis a katonák következmények nélkül úszták meg a tetteiket.

16 évig kizárólag infúzión keresztül táplálkozott a nő Forrás: Ian Thomas Jansen - Lonnquist

Ezt követően 2004-ben is kitört a botrány, miután egy ártatlan nőt erőszakoltak meg indiai katonák, az esetre pedig több bizonyíték is volt, és ezúttal sem vontak felelősségre senkit. Sharmila végül sajnos nem érte el, hogy eltöröljék a "mindent megengedő törvényt", annyit viszont igen, hogy az ország bizonyos területein hatályon kívül helyezzék azt.

Az erőszakot megengedő törvények ellen sztrájkolt Forrás: Ian Thomas Jansen - Lonnquist

Az asszony ez idő alatt kórházban tartózkodott, és infúzión keresztül táplálták, ő ugyanis egy falatot sem volt hajlandó enni. Most azonban véget ért az éhségsztrájk, de nem azért, mert befejezettnek tekinti a küldetését. Rájött, hogy ezzel az eszközzel többet már nem tud elérni, ezért stratégiát váltott: politikai aktivistaként fog tovább küzdeni a céljaiért - írta meg a BBC.

Titkok a múltból: sztárok, akik szexuális erőszak áldozatává váltak

Az erőszakos közösülés akkor valósul meg, ha valakit erőszakkal vagy fenyegetéssel közösülésre kényszerítenek, vagy védekezésre, akaratnyilvánításra képtelen ember állapotát közösülésre használják fel. Hollywoodban bőven akad olyan színész, énekes vagy előadóművész, aki szintén átélt ilyen típusú borzalmakat. Összeállításunkból megtudhatod, kik ezek a sztárok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.