Út közben szökött meg egy cirkuszi tigris az amerikai Georgia államban

Forrás: AFP/Johannes Eisele -
tigris szökevény állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lelőttek a hatóságok egy bengáli tigrist az amerikai Georgia államon keresztülhaladó autópálya egyik szakaszán, miután az állat, amely egy Floridából Tennessee-be tartó teherautóról szökött meg, halálra rémítette az autósokat és egy kutyát is megkergetett egy közeli településen.

A Feld Entertainment szóvivője, Stephen Payne szerint a Suzy nevű hatéves nagymacska az egyik itatás alkalmával szökhetett meg a járműről Atlanta közelében. A georgiai Henry megye rendőrsége szerint az autósok helyi idő szerint szerda reggel vették észre a tigrist a 75-ös autópálya stockbridge-i szakaszánál, Atlantától délkeletre. A hatóságok szerint az állat végül betévedt egy közeli településre, ahol megkergetett egy kutyát. A rendőrség ezt követően lelőtte az állatot.

A bengáli tigris ásít sanghaji állatkertben - Képünk illusztráció Forrás: AFP/Johannes Eisele

Payne szerint Suzy korábban a Ringling, valamint a Barnum & Bailey cirkuszok fellépője volt. Az állatot az Európában élő gazdájához szállították volna vissza, mivel a Ringling Brothers 146 év után idén befejezte működését. A legendás cirkusz az elmúlt 50 évben tucatnyi amerikai városban 250 millió látogató előtt lépett fel. Egykor német bevándorlók gyermekei alapították, majd a társulat együttműködést kötött a Barnum & Bailey cirkusszal. Előadásaik elsősorban elefántszámaik révén váltak ismertté, ezeket azonban az állatvédők tiltakozása miatt 2016-ban megszűntették.

A Feld Entertainment, a Ringling, valamint a Barnum & Bailey cirkusz anyavállalata idén januárban jelentette be, hogy a növekvő költségek és az elefántmutatványok megszűnése óta csökkenő nézőszám miatt a "világ legnagyobb show-ja" befejezi működését. A bejelentést az állatvédők örömmel üdvözölték.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.