Házi őrizetet szeretne a hidegvérű gyilkos családja

Forrás: Thinkstock -
gyilkos börtön
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
K.Bálint családja szeretné megmenteni a gyilkos férfit a börtöntől. Ám erre valószínűleg semmi esélye azok után, hogy kegyetlen hidegvérrel végezte ki tavaly M.Vivient. 

Ahogy azt már korábban megírtuk, K.Bálint és M.Vivien gyerekkori barátok voltak, így senki sem feltételezte volna, hogy a fiú egyszer majd lelketlenül végezni fog vele. Vivien azonban tavaly márciusban eltűnt a Népligetből, majd Dabasnál került elő a holtteste.

Először úgy tűnt, hogy Bálint azért érkezett a Népliget egyik szórakozóhelyéhez, hogy hazavigye Vivient, akit azonban a kocsijával végül nem hazafuvarozott, hanem egy erdő szélére. Ott szexuálisan közeledni kezdett a lányhoz, aki visszautasította a srác próbálkozását. Bálint ettől dühbe gurult, és 13 késszúrással kivégezte az áldozatát. Ezt követően az erdőbe vonszolta a holttestet, és letakarta néhány faággal.

Bálint családja szeretné, ha házi őrizetben lehetne a fiú
Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Bálint azóta nem meglepő módon börtönben ül. A családja szerint a fiú nagyon rosszul viseli a hűvös körülményeket, ami szintén nem újdonság, hiszen börtönbe nem üdülni járnak az emberek. Bálint szerettei azonban nem adják fel: a gyilkos védője óvadék letétbe helyezésére tett indítványt, cserébe házi őrizetet szeretnének az előzetes letartóztatás idejére. A bíróság ezt elutasította, és újabb két hónappal meghosszabbította a férfi előzetes letartóztatását.

A Budapest Környéki Törvényszék véleménye szerint nem állapítható meg olyan magas összegű óvadék, ami arányos lenne azzal a kimagasló büntetési tétellel, ami a gyanúsítottat fenyegeti. Továbbá a pszichés állapotát nézve, fennáll a szökés vagy az eltűnés esélye is, ha kiengedik - írta meg a Bors.

A Slenderman-tragédia - Amikor egy internetes rém megelevenedik

2014-ben a wisconsini Waukeshában két 12 éves lány egy parkba csalta, és tizenkilenc késszúrással megpróbálta megölni szintén 12 éves barátnőjüket. A lányok később azt vallották, hogy egy kitalált internetes figura, bizonyos Slenderman kedvéért támadtak társukra. Felnőttként mindezt megdöbbentő hallani, és felfogni is nehéz. Tény, hogy a gyerekek életében még igen nagy szerepe van a fantáziavilágnak, de vajon mi vezethetett odáig, hogy ennyire elveszítsék a kapcsolatot a valósággal?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.