Így próbálják átverni a Magyar Telekom ügyfeleit

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
számlafizetés Telekom csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre profibb módszerekkel próbálnak a csalók pénzt kisajátítani ártatlan emberek pénztárcájából. Ezúttal a Magyar Telekom ügyfeleinek érdemes jobban odafigyelni...

Egyre többen kapnak fizetési felszólításról szóló e-mailt a Magyar Telekomtól, de természetesen, a legtöbb esetben nem valós tartozásról van szó, csak dörzsölt csalók próbálják a cég nevével megvezetni az ügyfeleket.

Győződjünk meg arról, hogy valóban tartozásunk van, még mielőtt elutalnánk a kért összeget Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az e-mail megnyitását követően egy olyan weboldalra irányítják tovább a felhasználókat, amely megtévesztésig hasonlít a Telekom fizetési felületére. Itt személyes, illetve bankkártya adatokat is kérnek az ügyfelektől, ám ilyeneket semmilyen esetre se adjunk meg, amíg nem győződtünk meg az e-mail hitelességéről.

"Időről időre előfordulnak jellemzően nagy ügyfélbázissal rendelkező - nem csak távközlési - szolgáltatók nevében elkövetett visszaélések, adathalász kísérletek, ezeknek az ügyfelek mellett maguk a vállalatok is kárvallottjai. A levél egy újabb változatában egy banki befizetési oldalt utánzó oldalra is tovább irányítanak, ahol személyes adatok, banki adatok megadását kérik a csalók. Nemcsak Telekom ügyfelek, hanem más szolgáltatók ügyfelei is kaptak ilyen e-mailt" - nyilatkozta a Telekom kommunikációs igazgatósága az MTI-nek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.