Így néz ki most az éhező és csontsovány jemeni kisfiú, Saleem - Fotó!

Forrás: BBC -
éhezés Saleem Jemen gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ő volt a jemeni szenvedés arca: Saleem egy évvel ezelőtt csontsoványan, az éhhalál küszöbén vált ismertté, de nagy változáson esett át azóta. Így néz ki most a kisfiú, akinek állapota milliókat döbbentett meg.

A polgárháború sújtotta Jemenben rengeteg gyerek éhezik, mindennap egy küzdelem számukra, és nem tudhatják, hogy mikor lesz végre vége a szenvedéseiknek. Egy évvel ezelőtt Jemen szenvedéseinek arca egy kisfiú lett, Saleem, akinek a képe bejárta az internetet, és mindenkit megdöbbentett.

Saleem borzalmasan vékony volt, pedig a felvételek elkészültekor már 7 éves volt! Forrás: BBC

Saleem ugyanis csontsovány volt, az éhhalál küszöbén állt akkor, amikor a felvételek készültek, ő mégis szerencsésnek mondhatja magát. Egy segélyszervezet ugyanis felkarolta őt, de az éhezéssel eltelt napok nem múltak el nyomtalanul.

Saleem az éhhalál küszöbén volt Forrás: BBC

A kisfiú agykárosodást szenvedett, és most is nagyon lassan fejlődik. Nagy változáson esett át azóta, de rajta kívül 2 millió gyermek éhezik, akiknek szintén segítségre lenne szükségük. Saleem sokkal jobban néz ki, de helyzetük nem lett sokkal jobb: az étel megszerzése még ma is nagy kihívás a családjának, többnyire csak kenyéren és teán élnek, ha találnak.

Így néz ki most Saleem Forrás: BBC

A legtöbb szülő pedig nem tehet mást, mint reménykedik, hogy a gyermekük túléli ezt a megpróbáltatásokkal és szenvedésekkel teli időszakot - közölte a BBC.

Elizabeth Smartot 9 hónapig erőszakolta elrablója, menekülése után is öngyilkos akart lennihttp://www.life.hu/news/20170920-elizabeth-smartot-9-honapig-eroszakoltak-menekulese-utan-is-ongyilkos-akart-lenni.htmlSaját hálószobájából rabolták el Elizabeth Smartot évekkel ezelőtt. A fundamentalista mormon férfi 9 hónapon át tartotta fogva és erőszakolta meg naponta. Menekülése után is öngyilkos gondolatok foglalkoztatták. News--Tizenkét év fegyházra ítélték a 66 éves ceglédi férfit kiskorú elleni szexuális erőszak miatthttp://www.life.hu/news/20170920-tizenket-ev-fegyhazra-iteltek-a-66-eves-cegledi-pedofilt.htmlTizenkét év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék kedden egy ceglédi férfit, aki szexuális erőszakot követett el egy hétéves kislány ellen. Az ítélet nem jogerős. News--Szeptember 23-án eljöhet a világvége!http://www.life.hu/news/20170919-szeptember-23-an-eljohet-a-vilagvege.htmlMár csak néhány napig élvezhetjük az életet, ugyanis szeptember 23-án eljön a világvége, legalábis David Meade numerológus szerint. NewsThinkstockLefejezte, majd enni kezdte az áldozatát egy kannibál (18+)http://www.life.hu/news/20170919-lefejezett-aldozatabol-evett-a-gyilkos.htmlA rendőrök rálőttek a férfira, aki éppen a frissen meggyilkolt áldozatából "falatozott"... NewsOrigoMagyarországra is kerülhetett a németországi üvegszilánkos édességbőlhttp://www.life.hu/news/20170919-magyarorszagra-is-kerulhetett-az-uvegszilankos-edessegbol.htmlEgy Németorszgában gyártott nugát szeletben üvegdarabot találtak, de nemcsak ott került forgalomba az édesség. Magyarországon is lehett a szennyezett szeletből! News--George Spear és Jean Spear 75 év házasság után néhány óra különbséggel haltak meghttp://www.life.hu/news/20170919-george-spear-es-jean-spear-75-ev-hazassag-utan-egymas-utan-haltak-meg.htmlNéhány óránál tovább nem bírta egymás nélkül a 75 éve házas pár: egymás után távoztak az élők sorából néhány héttel azután, hogy megünnepelték évfordulójukat. George Spear és Jean Spear boldog időket töltöttek együtt, és együtt is érte el őket a vég. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.