Két fiatal fehér tigris mart halálra egy gondozót

Forrás: MTI/Bugány János -
tigris halál gondozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Halálra mart két fiatal fehér tigris egy gondozót a dél-indiai Bannerghatta vadasparkban Bengaluru város mellett - írta a The Guardian online kiadása vasárnap.

A két tigriskölyök tisztázatlan körülmények között ugrott a 40 éves férfira szombat este, kamerák nem voltak a közelben, egyetlen szemtanú az állandó gondozó volt.
"Az áldozat segített a tigrisgondozónak a vadak karámba terelésében, amikor két, már a karámban lévő tigris megfordult és ráugrott, mert a négy kapu egyike még nem volt becsukva" - mondta Szantos Kumar, a vadaspark igazgatója. "A tigrisek nem engedték a gondozókat Andzsi testéhez, ezért a kórházba szállítás is késett" - tette hozzá az igazgató.

Fehér bengálitigris-kölykök - képünk illusztráció Forrás: MTI/Bugány János

Mire a park dolgozói távolabb terelték az állatokat, az Andzsaneya nevű férfi már nem élt. Andzsaneyát egy hete vették fel kisegítőnek egy megbetegedett dolgozójuk helyére. Az áldozat dühös rokonai vasárnap a vadaspark előtt tüntettek és 500 ezer rúpia (2 millió forint) kártérítést követeltek.

Az 5,45 négyzetkilométeres Bannerghatta parkban 1941 állat él, köztük bengáli tigrisek, oroszlánok és leopárdok - olvasható az intézmény honlapján.

A tigrisek valamennyi alfaja veszélyeztetettnek számít, a 2014-es számlálás alapján 2226 egyed, a világ tigriseinek nagyjából fele él Indiában. A fehér tigris szőrzetének színe egy ritka génváltozat számlájára írható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.