időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombat éjszaka változóan felhős lesz az ég, emellett párássá válik a levegő, többfelé - leginkább nyugaton és északkeleten - ködfoltok képződnek, amelyből néhol ködszitálás lehet, vasárnapra, legkésőbb hétfőre pedig nagyon elromlik az idő: eső és viharos szél várható. 

Vasárnap a köd mindenütt feloszlik, ugyanakkor nyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé elered az eső, záporeső. Vasárnap a Dunántúlon megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 12 és 20 fok között valószínű, az alacsonyabb értékek északnyugaton várhatók.

Hétfőre, nemzeti ünnepünkre egy hullámzó hidegfront hoz jelentős mennyiségű esőt, erős, a Dunántúlra viharos északi, északnyugati szelet és komolyabb mértékű lehűlést. Október 23-án barátságtalan, szeles, csapadékos időre van kilátás. Országszerte várható eső, kiadós mennyiségű csapadékra van kilátás, sokfelé akár 30-40 mm-t elérő vagy meghaladó mennyiség is lehullhat.

Forrás: MTI/EPA/DPA/Boris Rössler

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.