Ezek lesznek 2018 hosszú hétvégéi és így dolgozzuk le azokat

Forrás: Thinkstock -
ünnepnap munkanap hosszú hétvége
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2018. január 1-től hatályos, de már nyilvános az NGM rendelete a munkaszüneti napok körüli munkarendről. Ennek alapján jövőre is bőven lesz hosszú hétvége, de az idén megszokottól eltérően ezek egy részét kompenzálálják az áthelyezett munkanapokkal.

A 2018-as, naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó munkarend a következőképpen alakul:

Ünnepek:

2018. január 1. hétfő, Új Év első napja (hosszú hétvége)

2018. március 15. csütörtök, Nemzeti Ünnep (hosszú hétvége)

2018. március 30. péntek, Nagypéntek

2018. április 2. hétfő, Húsvét hétfő (hosszú hétvége)

2018. május 1. kedd, Munka Ünnepe (hosszú hétvége)

2018. május 21. hétfő, Pünkösd hétfő (hosszú hétvége)

2018. augusztus 20. hétfő, Államalapítás Ünnepe (hosszú hétvége)

2018. október 23. kedd, 1956-os Forradalom Ünnepe (hosszú hétvége)

2018. november 1. csütörtök, Mindenszentek napja (hosszú hétvége

2018. december 24. hétfő, Szenteste

2018. december 25-26. kedd és szerda, Karácsony (hosszú hétvége)

Forrás: Thinkstock

És így dolgozzuk le a pihenőnapokat:

március 10., szombat munkanap / március 16., péntek pihenőnap

április 21., szombat munkanap / április 30., hétfő pihenőnap

október 13., szombat munkanap / október 22., hétfő pihenőnap

november 10., szombat munkanap / november 2., péntek pihenőnap

december 1., szombat munkanap / december 24., hétfő pihenőnap

december 15., szombat munkanap / december 31., hétfő pihenőnap

Három- vagy négynapos hétvégére esik majd a március 15., a húsvét, a május 1., a pünkösd, az augusztus 20., az október 23., november 1. és a szilveszter/újév, karácsonykor pedig az év leghosszabb, ötnapos hétvégéje lesz. A hosszú hétvégékbe, nem ünnepnapra eső pihenőnapokat hat szombaton kell majd ledolgozni, november 10. kivételével a pihenőnapot megelőző időszakban. Így a rövid hetek és hosszú hétvégék mellett hat hosszú héttel is számolhatunk a következő évben.

Újabb két nő állítja: Marton László szexuálisan zaklatta őkethttp://www.life.hu/news/20171021-ujabb-ket-no-allitja-marton-laszlo-szexualisan-zaklatta-oket.htmlSzexuális zaklatási ügye miatt felfüggeszti oktatói munkáját Marton László a Színház- és Filmművészeti Egyetemen - a rendező a vizsgálat lezárásáig nem tanít. Mint ismert, az intézmény diákjai korábban aláírásgyűjtést indítottak a rendező ellen, akiről Sárosdi Lilla színésznő azt mondta: 20 évvel ezelőtt szexuálisan zaklatta. Időközben két újabb nő is azt állítja, Marton molesztálta őket. News--Újabb áldozat: Dettre Gábor filmrendező volt barátnőjét is zaklatta Marton László rendezőhttp://www.life.hu/news/20171020-dettre-gabor-filmrendezo-volt-baratnojet-is-zaklatta-marton-laszlo-rendezo.htmlDettre Gábor filmrendező azt állítja, hogy volt barátnőjével pont ugyanaz történt, mint Sárosdi Lilla színésznővel.News--Busz és vonat ütközött Kónynál, hárman megsérültekhttp://www.life.hu/news/20171020-busz-es-vonat-utkozott-konynal-harman-megserultek.htmlAutóbusz és személyvonat ütközött össze a kónyi vasúti átjáróban pénteken.NewsLezuhant a Budai Várból egy ló, és elpusztulthttp://www.life.hu/news/20171020-lezuhant-a-budai-varbol-egy-lo-es-elpusztult.htmlLezuhant a budai Várból és elpusztult egy elszabadult ló - közölte a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel. Személyi sérülés nem történt. NewsThinkstockA hosszú hétvégén esősebb, hűvösebb idő várhatóhttp://www.life.hu/news/20171020-a-hosszu-hetvegen-esosebb-huvosebb-ido-varhato.htmlNapsütéses, meleg kezdet után az ünnepi hosszú hétvége második felében már borúsabb, esősebb és hűvösebb idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.News--Weinstein-ügy: a Brit Filmintézet törölte a filmmogult tagjai közülhttp://www.life.hu/news/20171020-weinstein-ugy-a-brit-filmintezet-torolte-a-filmmogult-tagjai-kozul.htmlA Brit Filmintézet (BFI) törölte a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein hollywoodi producert a tagjai közül. Közben az egyre dagadó Weinstein-botrány nyomán a Spiegel német hetilapot is számos nő kereste meg, akiket a német szórakoztatóiparban ért zaklatás. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.