Negyven nő vádolja szexuális zaklatással James Toback hollywoodi rendezőt

Forrás: AFP/Tiziana Fabi -
James Toback szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel negyven nő vádolja szexuális zaklatással James Tobacket, az elismert hollywoodi rendezőt, forgatókönyvírót. Módszere széles körben ismert volt.

A Weinstein-botrány után újabb lavina indult el szexuális zaklatás ügyben Hollywoodban. Közel negyven nő nyilatkozta azt a The Los Angeles Times-nak, hogy James Toback rendező zaklatta őket. Legtöbbjük arról számolt be, hogy Toback az utcán szólította le, majd egy hotelszobában castingolta őket, ami aztán szexbe torkollott.

James Tobacket közel negyven nő vádolja szexuális zaklatással Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Louise Post, aki névvel vállalta történetét, azt mesélte, hogy még 1987-ben ismerkedett meg a rendezővel. Toback azt mondta neki egy alkalommal, hogy legszívesebben a szemébe nézve elégítené ki magát.

Tobackről köztudott volt, hogy milyen módszerekkel dolgozik. Amikor valaki elmesélte, hogy egy rémísztő rendező zaklatta, akkor a válasz az volt, hogy: "jaj, ne téged is tobackeltek".

A filmes mindent tagad, egyetlen ilyen esetre sem emlékszik élete során - írja a hvg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.