Ilyen elképesztő körülmények közt készülnek a Haribo gumimacik

Forrás: AFP/Patrik Stollarz -
gumicukor Haribo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte már rabszolgaként tartott munkások dolgoznak azért, hogy a világban mindenki Haribót ehessen. 

Az ARD német tévécsatorna nemrég egy részletes riportot készített, amelyből kiderül, hogy a Haribo gumimacijai milyen körülmények között készülnek. A 45 perces videó megmutatja, hogy a cég kínzó körülmények között dolgoztatja Brazíliában az alkalmazottjait. Azért pont ebben az országban, mert itt őshonos az a fa, amely karnaubaviaszt termel.

A munkások pedig napi több, mint 8 órában állnak a tűző napon. Úgy dolgoznak, hogy nincs elegendő tisztított víz biztosítva a számukra, ahogy normálisan kiépített vagy kitelepített vécék sem állnak rendelkezésükre. Ráadásul ezen felül, mindössze 40 brazil reált keresnek naponta, ami nagyjából 3200 forintnak felel meg.

A Haribo legnépszerűbb gumicukra a Goldbaren, gumimacik Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A tévé stábja ezt követően a németországi Gelita gazdaságba utazott át, ahol egy zselatingyártással foglalkozó üzem működik. Többek között a Haribo is innen vásárolja a gumicukrokhoz szükséges alapanyagot.

Az újságírók azonban döbbenten álltak a látottak előtt: a disznók egymás hegyén-hátán tartva élnek. A saját ürülékükben fekszenek, és több állaton is nyílt sebek találhatóak. Ám ha mindez nem lenne még elég, elpusztult tetemet is láttak feküdni az egészségesek között, és senki nem emelte ki az életképes egyedek közül.

Nyilván, a Haribo vezetősége is látta már a dokumentumfilmet, és a hírek szerint vizsgálatot indítottak az ügyben. Mint kiderült, ők is borzalmasnak tartják a körülményeket, így igyekezni fognak minél hamarabb felszámolni azokat - írta meg a Munchies.

Veronai buszbaleset: kiderült, a sofőr ki tudott jutni a buszbólhttp://www.life.hu/news/20171027-veronai-buszbaleset-kiderult-a-sofor-ki-tudott-jutni-a-buszbol.htmlEgyre több részletre derül fény a veronai buszbalesettel kapcsolatban, most a sofőrről került napvilágra néhány eddig nem ismert részlet. News--Íme, a tökéletes székelés titka: videó! http://www.life.hu/news/20171027-ez-a-megoldas-a-szekelesi-gondokra.htmlIgen, erről a témáról is valamikor beszélni kell. Hiszen lássuk be, minden embert érint. És sokan vannak, akiknek gondot okoz a könnyed székelés. NewsOrigoSárosdi Lilla: "Nemes véggel ért véget Marton Lászlónál az önmarcangolás folyamata"http://www.life.hu/news/20171027-sarosdi-lilla-ezekkel-a-szavakkal-bocsatott-meg-marton-laszlonak.htmlAhogy hírül is adtuk, Marton László - akit már 10 nő vádol szexuális zaklatással - közleményben (amely itt olvasható) bocsánatot kért mindazoktól, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledett hozzájuk és olyat cselekedett, amivel megsértette őket. A bocsánatkérést Sárosdi Lilla elfogadta, férje, Schilling Árpád azonban nem. NewsOrigoHétvégi időjáráshttp://www.life.hu/news/20171027-hetvegi-idojaras-oktober-27-29.html--Elhunyt Csernefalvy László, egykori élvonalbeli játékvezetőhttp://www.life.hu/news/20171027-elhunyt-csernefalvy-laszlo-egykori-elvonalbeli-jatekvezeto-focibiro.htmlCsernefalvy László pályafutása alatt összesen 67 első osztály mérkőzést vezetett. Szűk családi körben kísérik végső útjára. News--Ritka cápafaj maradványa lehet a titokzatos tengeri szörny: fotó http://www.life.hu/news/20171026-tengeri-szornyet-lattak-amerikaban.htmlElképesztő méretű szerveket sodort a partra a víz. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.