Budapesten és több megyében harmadfokú figyelmeztetés a viharos szél miatt

front szeles idő időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A viharos szél veszélye miatt a fővárosban és több megyében a legmagasabb, harmadfokú, s egy megye kivételével a többi megyében is másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére adták ki harmadfokú (piros) figyelmeztetést a károkozó szél veszélye miatt. Az ország többi területén másodfokú (narancs), míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Azt írták: vasárnap a déli órákban egy gyors mozgású, markáns hidegfront halad át az országon észak-dél irányban. A front előtt már a délelőtti órákban viharos széllökések kísérhetik a délnyugati szelet. Majd a front érkezésével a szél hirtelen északnyugatira fordul és rövidebb időre többfelé viharossá fokozódik. Ekkor az ország egy északnyugati-délkeleti tengelye mentén az úgynevezett szélcsatornában valószínűek helyenként 100 kilométer/óra feletti széllökések. Emellett a front mentén - nagyobb eséllyel középső területeken - helyenként villámlás is lehet - tették hozzá.
Majd várhatóan a kora esti órákig elsősorban gomolyfelhők, illetve záporok környezetében nagyobb valószínűséggel a Dunántúl északi és középső területein, illetve a középső országrészben rövid időre néhány alkalommal 110-125 kilométer/óra közötti széllökések is előfordulhatnak síkvidéken. Az ország egyéb részein, elsősorban a Dél-Alföld térségében sem zárható ki egy-egy 110 kilométer/óra körüli vagy afeletti széllökés. A kissé magasabban fekvő területeken, illetve a Balaton térségében egy-egy 125-140 kilométer/óra körüli széllökésre is van esély. A szél számottevően az esti óráktól gyengülhet.

Az előrejelzés szerint vasárnap egyre nagyobb területen várható eső, zápor, néhol zivatar is. A déli óráktól már csak helyenként valószínű záporeső. A nappali maximumhőmérséklet az ország délnyugati harmadán 14-18 Celsius-fok között, másutt általában 10 fok körül várható. Késő estére 4-9 fok közé hűl le a levegő.

Megerőszakolta, megölte, majd evett párja agyából és szívéből a férfi (18+)http://www.life.hu/news/20171028-megeroszakolta-megolte-majd-evett-parja-agyabol-es-szivebol-a-kannibal-ferfi.htmlBrutális gyilkossággal vádolnak egy 36 éves amerikai férfit. A vád: emberölés és kannibalizmus. A mentálisan zavart férfit azzal gyanúsítják, hogy 2014 szeptemberében megerőszakolta, majd megölte korábbi barátnőjét, Tammy Jo Blaytont annak házában, majd evett is atestéből. NewsThinkstockSzexuális támadás érte a magyar újságírónőt: Havas műsorában vallotthttp://www.life.hu/news/20171028-szexualis-tamadas-erte-a-magyar-ujsagironot-havas-musoraban-vallott.htmlHavas Henrik ATV-n futó műsorának egyik témája ezúttal a szexuális zaklatás volt, ahol az egyik meghívott traumatikus élményéről számolt be. News--Marton László után újabb színházi szakember viselt dolgairól suttognakhttp://www.life.hu/news/20171028-marton-laszlo-utan-ujabb-szinhazi-szakember-kerult-a-szakma-celkeresztjeben.htmlLapinformációk szerint újabb rendező neve fog hamarosan előkerülni Marton Lászlóé után. Az áldozatok, kollégák és barátok szeretnék, hogy a nyilvánosság is megismerje a nevét. Állítják, tettei Martonénál is súlyosabbak. NewsOrigoKerekesszékes férfit gázolt halálra egy autó Nyírbátorbanhttp://www.life.hu/news/20171028-kerekesszekes-ferfit-gazolt-halalra-egy-kocsinyirbatorban.htmlElektromos kerekesszékkel közlekedő idős férfit sodort el egy személyautó szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság az MTI-vel. NewsThinkstockAkár 140 kilométeres széllökések is lehetnek vasárnaphttp://www.life.hu/news/20171028-akar-140-kilometeres-szellokesek-is-lehetnek-vasarnap-idojaras.html A magasabban fekvő területeken és a Balaton térségében vasárnap akár 125-140 kilométeres széllökésekre is számítani kell - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombati veszélyjelzésében.News--Halottá nyilvánítása után, a virrasztásán lélegezni kezdett a férfihttp://www.life.hu/news/20171028-halotta-nyilvanitasa-utan-lelegezni-kezdett-a-28-eves-ferfi.htmlCsaládja szerint a 28 éves férfi a virrasztásán újra lélegezni kezdett, de később a kórházban ismét halottnak nyilvánították. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.