Megoldást találhattak a 26 éve eltűnt Farks Helga ügyében

Farkas Helga nyomozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
26 éve tűnt el az akkor 17 éves Farkas Helga, és a lányt azóta sem találják. Kétségkívül ez a magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb ügye.

Helgának 1991. június 27-én veszett nyoma. Utolsó ismert tartózkodási helye Orosháza volt, egy vasúti átjárónál látták a kocsiját, amit egy fehér BMW követett. A lány tehetős családból származott, egy piros Mazdát vezetett, amit a szüleitől kapott ajándékba.

Farkas Helga Forrás: MTI/Németh György

A nyomozó, Palatinus Gábor, aki Helga ügyével foglalkozott biztos benne, hogy a lányt megölték, és azt is tudni lehet, hogy ki volt a tettes. Helga eltűnése után egy Suttogó nevű emberrabló 500.000 márkát követelt a lányért cserébe annak édesapjától. A zsaroló azonban június 30. után nem jelentkezett többet. Cs. Józsefet és társát, J. Benedeket gyanúsították, utóbbit azonban négy évvel később holtan találták, Cs.-t pedig elítélték. Palatinus szerint az ügy azonban ennél sokkal bonyolultabb.

"Egy tenyérlenyomatot is találtunk Helga Mazdájának visszapillantóján, ami nem a két férfié. Az hagyta a tükrön, aki meggyilkolta a lányt" - mondta a Blikknek a nyomozó, aki szerint az ügy egészen az olasz maffiáig nyúlik, és erre bizonyítékok is vannak.

Bánáti János sztárügyvéddel konzultált Marton Lászlóhttp://www.life.hu/news/20171029-banati-janos-sztarugyveddel-konzultalt-marton-laszlo.htmlAz egyik legdrágábban dolgozó ügyvéddel konzultált Marton László, a Vígszínház zaklatással vádolt volt főrendezője. News--Megkezdődött a téli időszámításhttp://www.life.hu/news/20171029-megkezdodott-a-teli-idoszamitas.htmlMegkezdődött a március utolsó vasárnapjáig érvényben lévő téli időszámítás, az órákat éjjel 3 órakor 2 órára kellett átállítani. A módosítás miatt változik a közösségi közlekedés menetrendje is.News--Budapesten és több megyében harmadfokú figyelmeztetés a viharos szél miatthttp://www.life.hu/news/20171029-budapesten-es-tobb-megyeben-harmadfoku-figyelmeztetes-a-viharos-szel-miatt.htmlA viharos szél veszélye miatt a fővárosban és több megyében a legmagasabb, harmadfokú, s egy megye kivételével a többi megyében is másodfokú figyelmeztetés van érvényben.News--Megerőszakolta, megölte, majd evett párja agyából és szívéből a férfi (18+)http://www.life.hu/news/20171028-megeroszakolta-megolte-majd-evett-parja-agyabol-es-szivebol-a-kannibal-ferfi.htmlBrutális gyilkossággal vádolnak egy 36 éves amerikai férfit. A vád: emberölés és kannibalizmus. A mentálisan zavart férfit azzal gyanúsítják, hogy 2014 szeptemberében megerőszakolta, majd megölte korábbi barátnőjét, Tammy Jo Blaytont annak házában, majd evett is atestéből. NewsThinkstockSzexuális támadás érte a magyar újságírónőt: Havas műsorában vallotthttp://www.life.hu/news/20171028-szexualis-tamadas-erte-a-magyar-ujsagironot-havas-musoraban-vallott.htmlHavas Henrik ATV-n futó műsorának egyik témája ezúttal a szexuális zaklatás volt, ahol az egyik meghívott traumatikus élményéről számolt be. News--Marton László után újabb színházi szakember viselt dolgairól suttognakhttp://www.life.hu/news/20171028-marton-laszlo-utan-ujabb-szinhazi-szakember-kerult-a-szakma-celkeresztjeben.htmlLapinformációk szerint újabb rendező neve fog hamarosan előkerülni Marton Lászlóé után. Az áldozatok, kollégák és barátok szeretnék, hogy a nyilvánosság is megismerje a nevét. Állítják, tettei Martonénál is súlyosabbak. NewsOrigo




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.