Több repülőjárat útvonala is módosult az erős szél miatt

repülőjárat szeles idő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több repülőjárat útvonala is módosult Európában az erős szél miatt, a Liszt Ferenc-repülőtérről vasárnap délig valamennyi menetrend szerinti járat el tudott indulni, az Aeroflot moszkvai járata azonban Budapest helyett Belgrádban szállt le.

Hardy Mihály, a repteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a bécsi reptérről délelőtt a ferihegyi reptérre irányították egy tajvani légitársaság Boeing 767-300-as gépét, mivel az osztrák fővárosban a nagy szél miatt nem tudott leszállni. A járat így Budapesten várakozik a továbbindulásra. Az Aeroflot moszkvai járata pedig Budapest helyett Belgrádban szállt le.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtt már több járásra másod- és harmadfokú riasztást is kiadott a következő órákban várható, 100 kilométer/órás erősségű széllökések miatt. A katasztrófavédelem azt kéri, hogy az érintett területeken senki ne tartózkodjon a szabadban.
A régió több országában is súlyos a helyzet a vihar miatt, Csehországban két ember meghalt, többen sérüléseket szenvedtek és néhány tízezer háztartás áram nélkül maradt, és komoly fennakadások vannak a közlekedésben is. Ugyancsak komoly károkat okozott a vasárnap lecsapó vihar Németországban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.