Szexuális zaklatással vádolják a világhírű magyar orgonaművészt

metoo szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy elismert, számos kitüntetést kapott, híres magyar orgonaművész zaklatott egy ma negyvenes éveiben járó családapát, annak 15 éves korában - írja a Figyelő a Hit Rádió tudósítása alapján.Mindez évtizedekkel ezelőtt történt, a férfi tinédzser éveiben, amikor - elmondása szerint - még képtelen volt kezelni azt a traumát, amely érte. Hozzátette, fel sem merült benne, hogy akár még a szüleivel is beszéljen döbbenetes élményéről.

Az eset akkor történt, amikor a híres orgonaművész külföldi tartózkodásából hazatérve koncertet adott egy vidéki városban. A kezdő zenészfiú 15 évesen lehetőséget kapott egy közös fellépésre, amely addigi életének csúcsát jelentette zenei téren. A fellépés jól sikerült, olyannyira, hogy a világhírű zenész másnap újra felkérte egy közös haknira. Ekkor merült fel az is, hogy ha már úgyis másnap lesz a szereplés, maradjanak közös szálláson éjszakára.

A vacsora oldott hangulatban telt többedmagukkal, az akkor tizenöt éves fiatal fiút lenyűgözte az orgonaművész. Aztán kettesben maradva tovább folytatódott a beszélgetés, amelynek során
az orgonaművész több ízben is szexuális ajánlatot tett neki, ám ő ezeket ő elutasította. Másnap azonban állítása szerint olyan helyzetbe hozta őt az ismert orgonaművész, hogy egy erdei séta során szemtanúja lett egy férfi és az orgonista aktusának.

A történtek hatásáról azt mondta: az eset zsigeri ellenállást hozott létre benne a homoszexualitás iránt. Arról, hogy a híres művésznek lehettek-e más áldozatai, azt mondta: „Ezt nagyon nehéz felelősséggel kijelenteni, általánosságban lehet azt mondani, hogy vélhetően nem én voltam az első és az utolsó, akivel kapcsolatban ez eszébe jutott."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.