Félelmetes vízi szörnyet láttak Portugália egyik partján

cápafaj Portugália kihalt faj hal galléros cápa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy már régen kihaltnak hitt cápafajra bukkantak Portugália partjainál. 

Kutatók találkoztak azzal az igen ritka cápaffajal, amit már 10 éve nem látott élőben senki. A kutatás többek között a veszélyeztetett tengeri fajok egyedszámának feltérképezése miatt indult, de arra senki sem számított, hogy ennyire ritka cápafajjal fognak találkozni.

A galléros cápa Forrás: Sharkpedia

Algarve partjaihoz közel bukkantak rá a tengerbiológusok az európai vizekben kifejezetten ritka, rendkívül dermesztő külsejű galléros cápára. Érdekes továbbá, hogy ez a mélytengeri cápafaj a partokhoz nagyon közeli sekély területen bukkant fel.

Információink szerint a galléros cápa még a dinoszauruszok korában, a földtörténeti középkorban bukkant fel, ám a krétakor óta semmit sem változott.

Elsőre ránézésre nem is hasonlít cápához, hiszen keskeny, hosszúkás testtel rendelkezik, asszemtrikus farka van és mindössze egy darab hátúszója. Ennek ellenére nagyon komoly ragadozó, ugyanis 300 tűéles foggal rendelkezik - írta meg az Origo.

Félresikerült ugrásban vesztette életét a világbajnok extrémsportolóhttp://www.life.hu/news/20171113-felresikerult-ugrasban-vesztette-eletet-az-orosz-extremsportolo.htmlFélresikerült ugrásban vesztette életét Valerij Rozov, világbajnok orosz bázisugró. News--Kisgyermeket gázolt el egy busz Budapestenhttp://www.life.hu/news/20171113-kisgyermeket-gazolt-el-egy-busz-zugloban.htmlBaleset történt Budapesten, a XIV. kerületben hétfő reggel: kisgyermeket gázolt el egy autóbusz. NewsOrigoEgy tanárnő megmutatta, milyen gyorsan terjed egy kép a netenhttp://www.life.hu/news/20171113-ida-finquist-berg-megmutatta-milyen-gyorsan-terjed-egy-foto-a-neten.htmlIda Finquist, norvég tanárnő fotója futótűzként terjed a neten, és ennek komoly oka van. NewsOrigoTöbb helyen várhatók mínuszok, hóval és széllel érkezik a hideghttp://www.life.hu/news/20171113-tobb-helyen-varhatok-minuszok-hoval-es-szellel-erkezik-a-hideg.htmlErős hidegfront nyomán többfokos lehűlés várható a jövő héten - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a honlapján.NewsOrigoElgázoltak egy gyalogost Pécs határábanhttp://www.life.hu/news/20171112-elgazoltak-egy-gyalogost-pecs-hataraban-azonnal-meghalt.htmlA baleset okai egyelőre ismeretlenek. NewsThinkstockSzombattól látható az újszülött kiselefánt az Állatkertbenhttp://www.life.hu/news/20171111-szombattol-lathato-az-ujszulott-kiselefant-az-allatkertben.htmlSzombattól láthatja a nagyközönség a szerdán világra jött elefántborjút a Fővárosi Állat- és Növénykertben, az újszülött állat hím - hangzott el a kert legifjabb lakóját bemutató sajtótájékoztatón.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.